ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΜΑ

MEDICINE AND SURGERY

UNIVERSITA΄DI PARMA

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΜΑ

O Ιταλικός βορράς από το ακ.έτος 2021-2021 αποκτά έναν ακόμα δυνατό πόλο έλξης φοιτητών με την ίδρυση της αγγλόφωνης ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Πάρμα – Universita΄di Parma.

Η έδρα του αγγλόφωνου τμήματος βρίσκεται στην πόλη Piacenza μια πολύ όμορφη πόλη της επαρχίας Emilia – Romagna που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής τόσο από την πόλη της Πάρμα όσο και από την πόλη της Παβία και που αριθμεί περίπου 110.000 κατοίκους.

Τόσο η Πάρμα όσο και η Πιατσένζα είναι δύο πολύ όμορφες και ταυτόχρονα φιλόξενες πόλεις της βόρειας Ιταλίας με φιλικό περιβάλλον και ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Το πανεπιστήμιο της Πάρμα είναι από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου. Αν και επισήμως αναφέρεται σαν έτος ίδρυσης το 1601 στην πραγματικότητα η ιστορία του ξεκινά αρχές του 13ου αιώνα.

Ένα πανεπιστήμιο υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών με πολλές επιστημονικές ερευνητικές δραστηριότητες παγκόσμιας αριστείας.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή έχει συνολικά 120 θέσεις εκ των οποίων  75 για φοιτητές από την ευρωπαϊκή ένωση και 45 για εξωκοινοτικούς φοιτητές.

Με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο με καταξιωμένα διεθνή πανεπιστήμια, η αγγλόφωνη ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Πάρμα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή φοίτησης.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή της Πάρμα, γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της Πάρμα διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός που δένει την ποιότητα του Βορρά με ένα πανεπιστήμιο τεράστιας ιστορίας και υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά τμήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions