ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
MILANO LA STATALE

MEDICINE AND SURGERY

MILANO LA STATALE IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ - LA STATALE

Αν και έχει ιδρυθεί το 1924 και αποτελεί ένα από τα πρόσφατα κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ιταλίας το πανεπιστήμιο του Μιλάνου La Statale κατάφερε να αναρριχηθεί στις παγκόσμιες λίστες κατάταξης και να είναι για πολλά χρόνια στα πρώτα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Πάντα πρωτοπόρο σε θέματα εκπαίδευσης και ακολουθώντας πάντα τις τάσεις της εποχής δεν δίστασε, μετά την αγγλόφωνη ιατρική του πανεπιστημίου της Παβία, να οργανώσει και να υλοποιήσει αγγλόφωνο τμήμα ιατρικής σχολής.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή του Μιλανου  Milano La Statale, προσφέρει συνολικά 44 θέσεις σε φοιτητές από την Ευρωπαϊκή ένωση και 16 για εξωκοινοτικούς φοιτητές.

Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στο LITA campus – Interdisciplinary Laboratory of Advanced Technologies στο βορειοανατολικό Μιλάνο – Milano due σε απόσταση 35 λεπτών από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στο Μιλάνο Milano La Statale , γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Το Μιλάνο, των 1.400.000 κατοίκων, είναι μια τεραστίων διαστάσεων μεγαλούπολη και τα πανεπιστήμιά της αποτελούν πόλο έλξης πολλών φοιτητών από όλο τον κόσμο για την υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και υπηρεσιών.

Θεωρείται και πράγματι είναι από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης με αποτέλεσμα το μηνιαίο κόστος διαβίωσης των φοιτητών να είναι υψηλότερο σε σχέση με την φοίτηση σε γειτονικά πανεπιστήμια αλλά και σε πανεπιστήμια άλλων πόλεων της Ιταλίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου του Μιλάνου  διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο  με καταξιωμένα διεθνή πανεπιστήμια και μέσω των εξαιρετικών του προγραμμάτων  και την έρευνα, κατάφερε να καθιερώσει την αγγλόφωνη ιατρική σχολή του πανεπιστημίου ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions