ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι εξετάσεις για τις   κτηνιατρικές σχολές από το ακ.έτος 2023/2024 αλλάζουν τόσο στην δομή όσο και στον τρόπο εξέτασης για όλους τους υποψήφιους.

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση η εξέταση πλέον θα γίνεται online σε προκαθορισμένα από το ιταλικό υπουργείο παιδείας εξεταστικά κέντρα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ 90 λεπτά)

Το τεστ θα αποτελείται από 50 ερωτήσεις εκ των οποίων 7 κατανόησης κειμένων και γενικών γνώσεων  – 12 βιολογίας – 18 χημείας  και φυσικής – και 13 μαθηματικών και λογικής.

Οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 4 συνολικά φορές, δύο κατά την διάρκεια της προτελευταίας τάξης του σχολείου τους και δύο κατά την διάρκεια της τελευταίας τάξης του σχολείου τους.Έχοντας στην διάθεσή τους 4 πλέον βαθμολογικά σκορ θα μπορούν επιλέγοντας την υψηλότερη από τις 4 βαθμολογίες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής τους από τις κτηνιατρικές σχολές

Στο TOLC VET τεστ όπως θα ονομάζεται, η τελική βαθμολογία θα προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ότι  έχουμε :

  • 1 βαθμό για κάθε σωστή απάντηση
  • -0,25 του βαθμού για κάθε λανθασμένη απάντηση και
  • 0 βαθμούς για τις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί
Εισάγεται όποιος/α  έχει τον μεγαλύτερο συνολικό βαθμό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των πανεπιστημίων και με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι, για να διεκδικήσουν μια θέση στις πανεπιστημιακές σχολές, θα πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο 20 βαθμολογικών μονάδων αν και το σκορ αυτό ποτέ δεν δίνει εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΙΤΑΛΟΦΩΝΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions