ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης , ανέκαθεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες στην επιλογή των ελλήνων σπουδαστών και κυρίως εκείνων που επιθυμούσαν να σπουδάσουν Ιατρική, Οδοντιατρική, Φυσικοθεραπεία, Κτηνιατρική και άλλες ιατρικές ειδικότητες.

 
ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
 
 Στο Eurostudies λειτουργούν σχετικά τμήματα στα οποία ο ενδιαφερόμενος προετοιμάζεται για την φοίτησή του στο πρώτο έτος σπουδών.Με το τέλος του προγράμματος θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του τπυχίου  της Βουλγάρικης γλώσσας σε επίπεδο Β2 το οποίο είναι απαραίτητο για την εγγραφή τους στο πρώτο έτος σπουδών και εφόσον έχουν επιλέξει για την φοίτησή τους το Βουλγαρόφωνο τμήμα.Παράλληλα λειτουργούν και τμήματα προετοιμασίας για τα αγγλόφωνα πανεπιστημιακά τμήματα της Βουλγαρίας.

Το έτος προετοιμασίας κοστίζει ανάλογα με την πόλη και το Πανεπιστήμιο από 2.500 έως 3.500 χιλιάδες Ευρώ πράγμα το οποίο σημαίνει σε συνδυασμό με το κόστος διαβίωσης ότι για το έτος προετοιμασίας ο υποψήφιος φοιτητής θα πρέπει να υπολογίσει ένα κόστος περίπου  9.000 ευρώ.

 
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
 
 Με την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση τα δίδακτρα πλέον έχουν εξισωθεί με τα δίδακτρα που καταβάλλουν και οι βούλγαροι φοιτητές 300 - 800 ευρώ ανα ακαδημαικό έτος με την προυπόθεση οτι για την εγγραφή τους έχουν ακολουθήσει ακριβώς τις προυποθέσεις εισαγωγής που ακολουθούν και οι βούλγαροι πολίτες. ( συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις κλπ)
Σε αντίθετη περίπτωση αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα  ζητούν ως δίδακτρα (για το πρώτο συνήθως έτος) το ποσό των 1300 με 7000 ευρώ ανάλογα με την ειδικότητα  και βέβαια για φοίτηση σε Βουλγαρόφωνα τμήματα.
 
Για τα Αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής και Φαρμακευτικής τα ετήσια δίδακτρα είναι 8.000 για τα πανεπιστήμια της Σοφιας ,Φιλλιπουπολης,Βαρνας και 7.000 για το Πανεπιστημιο του Πλεβεν
 
Αιτήσεις για όλα τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  μπορείτε να συμπληρώσετε  στο Eurostudies το οποίο αναλαμβάνει την όλη διαδικασία εγγραφής σας μέχρι και την εύρεση κατοικίας.
 
 
ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 
 
 Από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 λειτουργούν στην Βουλγαρία Αγγλόφωνα τμήματα στην Ιατρική και την Φαρμακευτική και απο το 2011 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ και ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
 
Για την φοίτηση στα αγγλόφωνα τμήματα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Lower / Advanced και θα πρέπει να  πιστοποιήσει την γνώση του στην Αγγλική συμμετέχοντας στις εξετάσεις αγγλικής γλώσσας στην έδρα του Πανεπιστημίου.
 
Τα Αγγλόφωνα τμήματα είναι αναγνωρισμένα  απο όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης.
Οι απόφοιτοι των Αγγλόφωνων προγραμμάτων αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατευθείαν στις κατα τόπους Νομαρχίες.
 
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  Το Eurostudies και οι έμπειροι και εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί και συνεργάτες του μπορούν :
- Να σας ενημερώσουν πλήρως για όλες τις σχολές των Βουλγάρικων Πανεπιστημίων 
- Να σας προετοιμάσουν  σωστά και υπεύθυνα για το πρώτο έτος σπουδών κάνοντας εξολοκλήρου ,για όσες σχολές  χρειάζεται, το προπαρασκευαστικό έτος  στην Ελλάδα .
- Να οργανώσουν την διαμονή σας και την μετάβασή σας στην Βουλγαρία  με την συνοδεία στελεχών της σχολής μας
Ταυτόχρονα οι μαθητές μας μπορούν εάν το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι που γίνεται με σκοπό την  προσαρμογή και γνωριμία με τον βουλγάρικο τρόπο ζωής, γνωριμία με την πόλη και τους χώρους του Πανεπιστημίου στο οποίο θα· φοιτήσουν.      
 

 
 E U R O S T U D I E S
 
 29 χρόνια στην εκπαίδευση
29 χρόνια δίπλα στον φοιτητή απο την εισαγωγή μέχρι την αποφοίτηση
 
 
               Η εξειδίκευσή μας και η εντιμότητά μας  μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία σας.
      Το Eurostudies και οι συνεργάτες του στη Βουλγαρία απο το 1989 όχι απλά προετοιμάζει τις σπουδές σας αλλά τις εξασφαλίζει 
 

              ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ