ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
Pharmacy in Sofia
ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ
 
Το Αγγλόφωνο τμήμα της Φαρμακευτικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 5 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Διδάσκεται και στα Βουλγαρικά πρόγραμμα Φαρμακευτικής (MSc: 5 έτη σπουδών). Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 6000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 5000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
Δηλαδή 1ο εξάμηνο 3000 Ευρώ / 2ο εξάμηνο 3000 Ευρώ
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο Σόφιας  ( Ιατρική , Οδοντιατρική και Φαρμακευτική )προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και απο το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.
 
To test των εισαγωγικών εξετάσεων θα περιλαμβάνει αγγλικά,βιολογία και χημεία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει για την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο να έχουν επιτύχει και στα τρία αντικείμενα της εξέτασης.
 
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΕΟΝ  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ.
 
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις φαρμακευτικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της βουλγαρίας.
 
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ :     από 01/06/2017 έως 18/08/2017   με εισαγωγικές εξετάσεις  στις 26/08/2017
Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου θα ανακοινωθούν στις 30/08/2017
 
Όσοι υποβάλλουν αίτηση μεταξύ 18/08/2017 και 08/09/2017 θα συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις της δεύτερης περιόδου στις 09/09/2017.
 
Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου θα ανακοινωθούν στις 11/09/2017 και θα ακολουθήσει η τελική λίστα επιτυχόντων απο τις δύο περιόδους εισαγωγικών εξετάσεων η οποία θα ανακοινωθεί στις 12/09/2017
 
Ακολουθεί το τελικό στάδιο εγγραφής των επιτυχόντων για το νέο ακαδ.έτος το οποίο ξεκινά στις 16/10/2017.
 
Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν γίνει δεκτός από το πανεπιστήμιο αυτό σημαίνει πως δεν έχει τις κατάλληλες ή επαρκείς γνώσεις ή ότι δεν έχει προετοιμαστεί σωστά για την εισαγωγή του.
 
Το πανεπιστήμιο, στα πλαίσια βελτίωσης των υπηρεσιών του  αλλά ταυτόχρονα και διασφάλισης πλέον τόσο του επιπέδου σπουδών που προσφέρει αλλά και του ίδιου του φοιτητή στο να έχει μια ομαλή φοιτητική πορεία με διαφάνεια και επιτυχία, προτείνει και υλοποιεί αυτόματα την εγγραφή του σε προπαρασκευαστικό έτος με σκοπό την ένταξή του στο πανεπιστήμιο την επόμενη ακαδ.χρονιά.
 
 
Κάντε την προετοιμασία σας τώρα  για το Αγγλόφωνο τμήμα Φαρμακευτικής στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας.
 
 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Pharmacy in Plovdiv
(ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)
 
Το Βουλγαρόφωνο τμήμα της Φαρμακευτικής στο Plovdiv οδηγεί σε MSc διάρκειας 5 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.
Διδάσκεται και στα Βουλγαρικά πρόγραμμα Φαρμακευτικής (MSc: 5 έτη σπουδών). Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 7000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
Δηλαδή 1ο εξάμηνο 3500 Ευρώ / 2ο εξάμηνο 3500 Ευρώ