SUMMER INTENSIVE FOUNDATION

Το εντατικό - καλοκαιρινό προπαρασκευαστικό τμήμα απευθύνεται στις εξής κατηγορίες μαθητών:

 


1) Σε αυτούς που κάνουν την προετοιμασία τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων τάξεων του Λυκείου με στόχο να την ολοκληρώσουν και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο αμέσως μόλις τελειώσουν το Λύκειο 
 
2) Σε αυτούς που συμπληρώνουν την αίτηση του UCAS κατά τη τελευταία τάξη του Λυκείου και στην κανονική περίοδο (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) ενώ προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες και στην περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα τότε έχουν έτοιμη την εναλλακτική λύση των σπουδών στην Αγγλία.

3) Σε εκείνους που αποφασίζουν να σπουδάσουν σε ένα Αγγλικό πανεπιστήμιο στην αρχή του καλοκαιριού και αφού έχουν βγει τα αποτελέσματα των πανελληνίων.
 
Η Σημασία της προετοιμασίας

Η προετοιμασία στο Eurostudies Foundation αποτελείται από κύκλους ειδικών μαθημάτων που στόχο έχουν να προετοιμάσουν τον πρωτοετή φοιτητή να παρακολουθήσει άνετα τα μαθήματα του πρώτου έτους του πανεπιστημίου στη Βρετανία.
Ακόμα εξασφαλίζεται η ομαλή προσαρμογή και εξοικείωση με το Βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα (εργασίες, παρουσίαση , έρευνα, τρόπος εξετάσεων). Επιπλέον, η διδασκαλία όλων των μαθημάτων στην Αγγλική γλώσσα βοηθά τους υποψηφίους στη καλύτερη κατανόηση και χρήση της γλώσσας.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προπαρασκευαστικού προγράμματος ο υποψήφιος εγγράφεται στο πρώτο έτος ενός αναγνωρισμένου Βρετανικού ΑΕΙ και στην ειδικότητα της επιλογής του.
Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους υποψήφιους ότι οι σπουδές σε ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο είναι δύσκολες και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις προς τους φοιτητές. Ακόμα και ένας πολύ καλός μαθητής είναι ανάγκη να προετοιμαστεί κατάλληλα.
Η σχετικά εύκολη εγγραφή σε κάποιο (όχι σε όλα) πανεπιστήμιο και σε ορισμένες ειδικότητες, δεν σημαίνει και σπουδές χωρίς κόπο, το αντίθετο μάλιστα. Στα τρία χρόνια σπουδών ο φοιτητής θα πρέπει να έχει σταθερή και επίμονη προσπάθεια στη μελέτη, συνέπεια στις υποχρεώσεις, ωριμότητα και μεθοδικότητα στις εργασίες και τα φοιτητικά καθήκοντα, και συμμετοχή σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Αν τα παραπάνω δεν τηρηθούν, ο φοιτητής θα δυσκολευτεί πολύ να ολοκληρώσει τις σπουδές του και το λιγότερο θα τελειώσει με ένα μέτριο πτυχίο που θα τον δυσκολέψει σε παραπέρα σπουδές (μεταπτυχιακά) και στην επαγγελματική του καριέρα. 

Η εγγραφή στο Foundation Course

Για να εγγραφεί ο μαθητής σε κάποιο πρόγραμμα προετοιμασίας του Eurostudies Foundation, πρέπει να εκπληρώνει δύο βασικές προϋποθέσεις:

1) Να έχει τελειώσει την 2α ή 3η Λυκείου και,

2) Να έχει πάρει τουλάχιστον το FCE ( Lower ) στην Αγγλική Γλώσσα ή το επίπεδό του να είναι τουλάχιστον Lower

Ο ενδιαφερόμενος για σπουδές στη Βρετανία επισκέπτεται τον υπεύθυνο σύμβουλο σπουδών της σχολής, προσκομίζει τίτλους σπουδών Αγγλικής γλώσσας, Απολυτήριο Λυκείου ή Ενδεικτικό Προαγωγής της Α ή Β τάξης Λυκείου και την Αστυνομική του Ταυτότητα, συμπληρώνει και υπογράφει την αίτηση εγγραφής.
Στην περίπτωση που ο μαθητής δεν έχει πάρει το First Certificate, τότε γίνεται η αξιολόγηση της ικανότητάς του στην Αγγλική γλώσσα με μία συνέντευξη και ένα ειδικό τεστ από την υπεύθυνη καθηγήτρια.
Εάν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης δείξει ότι ο μαθητής έχει σοβαρές ελλείψεις, τότε του υποδεικνύεται να συνεχίσει και να τελειώσει την εκμάθηση της Γλώσσας πριν την ένταξή του στο πρόγραμμα.
Αν το επίπεδό του είναι πολύ κοντά στο FC, τότε με υπόδειξη του υπεύθυνου καθηγητή εντάσσεται σε ένα από τα τμήματα ΙELTS. Ταυτόχρονα ανάλογα με τον κλάδο σπουδών που θα ακολουθήσει, εντάσσεται και στα αντίστοιχα τμήματα της σχολής.
 
Τα Μαθήματα

Λόγω της στενότητας του χρόνου (8 εβδομάδες) η ύλη του εντατικού καλοκαιρινού προγράμματος είναι μία προσεκτική επιλογή των τελείως απαραίτητων εκείνων κεφαλαίων του ετήσιου προγράμματος. Τα μαθήματα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου (με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων) και λήγουν την 1η εβδομάδας του Σεπτεμβρίου με τις τελικές εξετάσεις.
Στο ενδιάμεσο η Σχολή έχει 1 εβδομάδα διακοπές για την ξεκούραση μαθητών και προσωπικού.
Η ένταξη των υποψηφίων στο Εντατικό Καλοκαιρινό Πρόγραμμα προϋποθέτει πολύ καλό επίπεδο γνώσεων τόσο στην Αγγλική Γλώσσα όσο και στα μαθήματα επιλογής.   
 
Η Αξιολόγηση

Ο αριθμός των μαθητών στα τμήμάτα δεν ξεπερνά τους 8 έτσι ώστε η επαφή του καθηγητή με τους μαθητές να είναι άμεση. Επιπλέον παρέχεται στους μαθητές κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί είτε σε ακαδημαϊκό είτε σε προσωπικό επίπεδο.
Για την αξιολόγηση των μαθητών παίρνεται υπ' όψιν η συνολική απόδοσή τους και όχι μόνο τα αποτελέσματα των εξαμηνιαίων και τελικών εξετάσεων. Στην τελική βαθμολόγηση συνυπολογίζονται τα homework, τα τεστ του μήνα, οι προφορικές εξετάσεις και παρουσιάσεις και τέλος οι εξετάσεις του εξαμήνου και Ιουνίου οι οποίες διοργανώνονται και βαθμολογούνται από τους αντίστοιχους καθηγητές της σχολής με την επίβλεψη της διεύθυνσης.
Η τελική βαθμολογία σημειώνεται με ποσοστό επί τοις εκατό και με αντίστοιχα σημεία Α, Β, C, D, E.
 
   
 
 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ