Σπουδές στην ιταλία - Τρόποι εισαγωγής στα ιταλικά πανεπιστήμια

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
 
Οι σπουδαστές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα Ιταλικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
 
1)  Η εισαγωγή των ευρωπαίων πολιτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ιταλία,για τις σχολές με περιορισμένες θέσεις εισακτέων ( Facolta' a Numero Programmato ) γίνεται κατόπιν εξετάσεων στην έδρα του Πανεπιστημίου  και αφορά τις παρακάτω σχολές:
 
 
ΙΑΤΡΙΚΗ Ιταλόφωνο τμήμα - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ - ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ καθώς και σχολές σχετικές με την Αρχιτεκτονική.Eπίσης απο το ακαδημαικό έτος 2009-2010 οι περισσότερες σχολές ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ έχουν εισαγωγικές εξετάσεις.
 
Για τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές, το International Medical Admissions Test - IMAT, οι εξετάσεις γίνονται στην Αθήνα για τους έλληνες υποψηφίους  και στην Λευκωσία για τους αντίστοιχους μαθητές απο Κύπρο.
 
2) Οι εξετάσεις στα Ιταλικά Πανεπιστήμια ,στην πλειοψηφία τους ,διεξάγονται συνήθως αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου ανάλογα με την ειδικότητα και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι οποίες ανακοινώνονται  απο τα πανεπιστήμια.Αρκετές φορές λόγω μειωμένου αριθμού υποψηφίων οι εισαγωγικές εξετάσεις αποκτούν χαρακτήρα - test di verifica -  τεστ δηλαδή που επαληθεύει τις γνώσεις των υποψηφίων ,το αποτέλεσμα του οποίου δεν απαγορεύει την εισαγωγή στην σχολή επιλογής.
 
Για τις σχολές με κλειστό αριθμό εισακτέων και συγκεκριμένα για τις Ιατρικές - Αρχιτεκτονικές αγγλόφωνες και ιταλόφωνες σχολές,τις οδοντιατρικές σχολές, τις σχολές επαγγελμάτων υγείας ,τις κτηνιατρικές και τις παιδαγωγικές σχολές οι εξετάσεις ανακοινώνονται από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας και η διεξαγωγή των εξετάσεων,απο το ακ.ετος 2015 - 2016 ,επιστρέφει τον μήνα Σεπτέμβιο ,με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου, αντί τον Απρίλιο που είχαν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια.
 
 
 
read more 2
 
3)  Για τις υπόλοιπες σχολές όπου δεν προβλέπονται εισαγωγικές εξετάσεις όπως Νομική , ορισμένες σχολές Φαρμακευτικής , Φιλοσοφικές, Πολυτεχνικές σχολές  (σε αρκετά πανεπιστήμια ) κ.α., οι ευρωπαίοι υποψήφιοι εγγράφονται κατευθείαν στην γραμματεία της σχολής προσκομίζοντας τα έγγραφα εκείνα που προβλέπει η εγκύκλιος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας και ταυτόχρονα συμμετέχουν στο υποχρεωτικό απο την κάθε σχολή τεστ αξιολόγησης προσόντων και γνώσεων ( test di verifica , test d'ingresso , test di autovalutazione).
 
Πολλές πολυτεχνικές σχολές  εφαρμόζουν τεστ για την εισαγωγή στο πολυτεχνείο σε υπολογιστή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δώσουν περισσότερες φορές καθώς υπάρχουν περίοδοι εξετάσεων απο Απρίλιο έως Σεπτέμβριο.Σε αρκετές πολυτεχνικές σχολές το τεστ αυτό έχει καθαρά χαρακτήρα εισαγωγικών εξετάσεων ενώ σε άλλες έχει χαρακτήρα ελέγχου γνώσεων.
 
Για τα τμήματα των πολυτεχνικών σχολών του πολυχνείου του Μιλάνου και του Τορίνου, οι σπουδαστές μας ακολουθώντας τα προγράμματά μας και συμμετέχοντας με την καθοδήγησή μας σε εξετάσεις στην Ελλάδα, επιτυγχάνουν την εγγραφή τους χωρίς να χρειαστεί νε μεταβούν στην Ιταλία και να συμμετάσχουν στις εκεί εισαγωγικές εξετάσεις.
 
Το αν κάποιο Πανεπιστήμιο διοργανώσει εισαγωγικές εξετάσεις ή μετατρέψει το τεστ αξιολόγησης σε εισαγωγικές εξετάσεις  εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ένας εκ των οποίων και ίσως ο σημαντικότερος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που θα φτάσουν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
 
Για τον λόγο αυτό καλό είναι οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται ούτως ή άλλως και στην ορολογία της σχολής που έχουν επιλέξει ούτως ώστε να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της ιταλίας.
 
4)  Οι πολίτες εκτός ευρωπαικής ένωσης μπορούν να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε Ιταλικό Πανεπιστήμιο αφού πρώτα περάσουν επιτυχώς την εξέταση της Ιταλικής γλώσσας και βέβαια τις εισαγωγικές εξετάσεις στην έδρα του Πανεπιστημίου.
 
5)  Εάν κάποιος μη κοινοτικός υποψήφιος διαθέτει κάποιο πιστοποιητικό γλώσσας από τα πανεπιστήμια της Ρώμης , Περούτζια ή Σιένα , τότε υπάρχει περίπτωση ,και πάντα κατά την κρίση του κάθε Πανεπιστημίου, ο υποψήφιος να απαλλαγεί από τις εξετάσεις της Ιταλικής γλώσσας.Το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ιταλίας το οποίο διοργανώνει εξετάσεις ιταλικής γλώσσας και για τους ευρωπαίους υποψήφιους φοιτητές είναι του Τορίνο.
 
Η σχολή μας είναι σε θέση με την εμπειρία και την γνώση που διαθέτει τόσο η Διεύθυνση της σχολής όσο και τα στελέχη της, να καλύψει τις σπουδαστικές απαιτήσεις κάθε υποψηφίου φοιτητή και να σχεδιάσει μαζί του το πρόγραμμα σπουδών του προτείνοντας σύμφωνα με τις ανάγκες του την καλύτερη επιλογή φοίτησης.
 
Το Eurostudies :     

- Προσφέρει άριστη πανεπιστημιακή προετοιμασία τόσο για τα ιταλόφωνα όσο και για τα αγγλόφωνα τμήματα η οποία εξασφαλίζει την  εισαγωγή σας στο  Πανεπιστήμιο.

- Σχεδιάζει το πρόγραμμα σπουδών σας και σας προτείνει την καλύτερη επιλογή φοίτησης 

- Οργανώνει τις σπουδές σας και την διαμονή σας στην Ιταλία

- Αναλαμβάνει την διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης προεγγραφής στην σχολή που έχετε επιλέξει
 
- Προσφέρει ανταγωνιστικά οικονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
 
 
 
 
 phone
 
Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε
 
2108050650   - 6937149819
Σγούρος Σωτήρης
Διεύθυνση σπουδών

  

 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ