Χρήσιμες πληροφορίες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Κόστος Διαβίωσης
Το κόστος διαβίωσης στην Ιταλία ποικίλλει και εξαρτάται από τον προορισμό φοίτησης του υποψηφίου και τη σχολή στην οποία θα

φοιτήσει.Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπό κανονικές συνθήκες το κόστος της φοιτητικής ζωής στην Ιταλία υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 700 ευρώ - 800ευρώ το μήνα.Το κόστος ζωής μπορεί να μειωθεί σημαντικά εάν ο φοιτητής κάνει χρήση του φοιτητικού εστιατορίου ( mensa Universitaria ),όπου και δικαιούται να πηγαίνει.


Φοιτητική Εστία - Διαμονή - Διατροφή
Το να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θέση διαμονής στην φοιτητική εστία είναι ,στα περισσότερα πανεπιστήμια ,πολύ δύσκολο καθώς οι εστίες δίνονται μετά από κλήρωση με βάση  βαθμολογικά αλλά και  κοινωνικά κριτήρια. Στις περιπτώσεις εκείνες που μπορούμε να εξασφαλίσουμε θέση σε εστία η σχολή μας κάνει για λογαριασμό του μαθητή τις ανάλογες αιτήσεις. Συνήθως οι φοιτητές διαμένουν σε διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή πανσιόν στην εύρεση των οποίων υπάρχει η καθοδήγηση και η ανάλογη διαδικασία από την πλευρά της σχολής μας.

'Όλοι οι φοιτητές με την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο αποκτούν πρόσβαση στα φοιτητικά εστιατόρια (mense universitarie) και μπορούν να εξασφαλίσουν την διατροφή τους με πάρα πολύ χαμηλό κόστος συμμετοχής.

 

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο εισόδημα του υποψηφίου και την αντίστοιχη κλίμακα διδάκτρων των πανεπιστημίων. Η πλειοψηφία των φοιτητών καλείται να καταβάλει ένα ποσό μεταξύ 600 με 1100 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Στα υπάρχοντα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι τιμές των διδάκτρων ανά έτος διαμορφώνονται και σε αυτά με βάση το εισόδημα του φοιτητή αλλά σε σχέση με τα κρατικά είναι πάρα πολύ ακριβά καθώς οι φοιτητές καλούνται να καταβάλουν από 6000 έως 18000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος ανάλογα το πανεπιστήμιο.

 

’Άλλες Υπηρεσίες
Σε όλα τα Πανεπιστήμια υπάρχει για την διευκόλυνση των  φοιτητών ένα ειδικό γραφείο - γραμματεία ( Segreteria studenti ) στο οποίο μπορούν οι φοιτητές να απευθύνονται με σκοπό την άντληση πληροφοριών τόσο για το πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσουν όσο και για άλλα ζητήματα σχετικά με την παραμονή τους στην Ιταλία.

 

italika panepistimia mensa

 

Δικαιολογητικά για σπουδές σε ιταλικά πανεπιστήμια

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..read more

 

Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε

2108050650   - 6937149819

Σγούρος Σωτήρης

Διεύθυνση σπουδών

 

 

 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ