ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με τη γνωστή ποιότητα της εκπαίδευσης και το συγκριτικά χαμηλό κόστος ζωής, οι σπουδές στην Ολλανδία θεωρούνται ως μία νέα εξαιρετική εκπαιδευτική πρόταση σε σχέση με την οικονομική επένδυση του φοιτητή.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ολλανδία είναι γνωστή για την υψηλή της ποιότητα και το διεθνές περιβάλλον των πανεπιστημίων.

 

Με περισσότερα από 1.500 διεθνή προγράμματα σπουδών, έχει τη μεγαλύτερη προσφορά προγραμμάτων που διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που άρχισαν να υλοποιούν προγράμματα στην αγγλική γλώσσα.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τύπους εκπαίδευσης:

  1. Αυτόν που είναι προσανατολισμένος προς την έρευνα και τον προσφέρουν τα αντίστοιχα Ερευνητικά πανεπιστήμια (research universities)
  2. Αυτόν που είναι προσανατολισμένος προς την ανώτερη επαγγελματικής – τεχνολογική εκπαίδευσης, που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών (universities of applied sciences).

Το 2002 η Ολλανδία εισήγαγε τη δομή του πρώτου πτυχίου – μεταπτυχιακού (Bachelor’s – Master’s), αλλά η διάκριση μεταξύ των δύο τύπων της εκπαίδευσης εξακολουθεί να υφίσταται. Και οι δύο κατηγορίες ερευνητικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών μπορούν να χορηγήσουν πρώτο πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο.

Πρώτα αποκτάτε πτυχίο (πρώτος κύκλος) και στη συνέχεια μπορείτε να συνεχίσετε για ένα μεταπτυχιακό (δεύτερος κύκλος). Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα Διδακτορικού Διπλώματος (τρίτος κύκλος).

 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ