ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι υποψήφιοι των αγγλόφωνων ιατρικών σχολών της ολλανδίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι : Αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής στην Ολλανδία προσφέρουν τα πανεπιστήμια του Maastricht και του Groningen.

Η φοίτηση στις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ολλανδίας έχει 6ετή διάρκεια .Ο συνολικός χρόνος σπουδών χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος – 3 έτη οι φοιτητές αποκτούν με το πέρας των σπουδών τους το Bachelor Ιατρικής, ενώ στο τέλος του δευτέρου μέρους των σπουδών τους αποκτούν το Master στη Ιατρική.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ΜΟΝΟ το Bachelor of Medicine,γίνεται στην αγγλική γλώσσα καθώς το Master of Medicine γίνεται στην Oλλανδική γλώσσα.

 

Τρόπος εισαγωγής

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εισαγωγής σε ένα μόνο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής στην Ολλανδία. Αφού καταθέσουν την αίτησή τους στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους καλούνται, εφόσον κριθούν επαρκή τα δικαιολογητικά τους, να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις στην έδρα του πανεπιστημίου της επιλογής τους.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις - selection day – διεξάγονται κάθε χρόνο μεταξύ 10 – 20 Φεβρουαρίου στην έδρα του πανεπιστήμιου που ο κάθε υποψήφιος έχει επιλέξει

 

Προετοιμασία για τις εξετάσεις

Θα θέλαμε να τονίσουμε στους υποψηφίους πως οι εξετάσεις διαφέρουν από τις μέχρι σήμερα συνηθισμένες μορφές εξέτασης και γι αυτό στο Eurostudies λειτουργούν προγράμματα προετοιμασίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των εισαγωγικών εξετάσεων.

Παράλληλα , με την συμμετοχή του στα προγράμματά μας, ο υποψήφιος προετοιμάζεται σωστά έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει τόσο σε γραπτές όσο και προφορικές ερωτήσεις ενώ ταυτόχρονα εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει την καθοδήγηση και τον έλεγχο όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Αποτελέσματα των εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κοινοποιούνται στους υποψηφίους τον Απρίλιο και με θετικό αποτέλεσμα ο υποψήφιος ξεκινά την διαδικασία εγγραφής του στο πρώτο έτος σπουδών.

Τα δίδακτρα

Οι ευρωπαίοι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν ετησίως 2006 ευρώ.

Οι φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής ένωσης καλούνται να πληρώσουν 32.000 ευρώ ανά έτος.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα προετοιμασίας μας μπορούν να μας εμπιστευθούν την διαχείριση της αιτήσεώς τους και να λάβουν συνολικά 10 ώρες προετοιμασίας σε θέματα προηγουμένων ετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε το 2108050650 - 6937149819

Υπεύθυνος ενημέρωσης

Σγούρος Σωτήρης