ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι υποψήφιοι των αγγλόφωνων ιατρικών σχολών της ολλανδίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι : Αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής στην Ολλανδία προσφέρουν τα πανεπιστήμια του Maastricht και του Groningen.

Η φοίτηση στις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ολλανδίας έχει 6ετή διάρκεια .Ο συνολικός χρόνος σπουδών χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος – 3 έτη οι φοιτητές αποκτούν με το πέρας των σπουδών τους το Bachelor Ιατρικής, ενώ στο τέλος του δευτέρου μέρους των σπουδών τους αποκτούν το Master στη Ιατρική.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ΜΟΝΟ το Bachelor of Medicine,γίνεται στην αγγλική γλώσσα καθώς το Master of Medicine γίνεται στην Oλλανδική γλώσσα.

 

Τρόπος εισαγωγής

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εισαγωγής σε ένα μόνο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής στην Ολλανδία. Αφού καταθέσουν την αίτησή τους στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους καλούνται, εφόσον κριθούν επαρκή τα δικαιολογητικά τους, να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις στην έδρα του πανεπιστημίου της επιλογής τους.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις - selection day – διεξάγονται κάθε χρόνο μεταξύ 10 – 20 Φεβρουαρίου στην έδρα του πανεπιστήμιου που ο κάθε υποψήφιος έχει επιλέξει.

 

Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις

Θα θέλαμε να τονίσουμε στους υποψηφίους πως οι εισαγωγικές εξετάσεις των ιατρικών σχολών της Ολλανδίας διαφέρουν από τις μέχρι σήμερα συνηθισμένες μορφές εξέτασης και γι αυτό στο Eurostudies λειτουργούν 4μηνα προγράμματα προετοιμασίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των εισαγωγικών εξετάσεων.Οι συνολικές διδακτικές ώρες των προγραμμάτων μας είναι 130.

 Με την συμμετοχή του στα προγράμματά μας, ο υποψήφιος προετοιμάζεται σωστά έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων ενώ ταυτόχρονα εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει την καθοδήγηση και τον έλεγχο όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

 

Αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κοινοποιούνται στους υποψηφίους στις 15 Απριλίου και με θετικό αποτέλεσμα ο υποψήφιος ξεκινά την διαδικασία εγγραφής του στο πρώτο έτος σπουδών.

Τα ποσοστά επιτυχίας μας ετησίως κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και οι μαθητές μας αποκτούν υψηλές διακρίσεις ,αποτέλεσμα της σωστής και υπεύθυνης προετοιμασίας  της σχολής μας και της προσωπικής δουλειάς του κάθε υποψηφίου.

 SELECTION GRONINGEN

  GRONINGEN - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ  - 2018

Δείτε την ονομαστική λίστα των επιτυχόντων μας  εδώ.

 

Τα δίδακτρα

Οι ευρωπαίοι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν ετησίως 2143 ευρώ.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018 /19 η Ολλανδική κυβέρνηση μείωσε τα δίδακτρα στους πρωτοετής φοιτητές κατά 50% και έτσι οι πρωτοετής φοιτητές καλούνται να πληρώσουν το μισό ποσό των διδάκτρων.

Δείτε την πρόταση μείωσης των διδάκτρων εδώ η οποία εγκρίθηκε.

Οι φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής ένωσης καλούνται να πληρώσουν 32.000 ευρώ ανά έτος.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα προετοιμασίας μας μπορούν να μας εμπιστευθούν την διαχείριση της αιτήσεώς τους.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αυστηρά μέχρι 15 Ιανουαρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε το 2108050650 - 6937149819

Υπεύθυνος ενημέρωσης

Σγούρος Σωτήρης

 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ