ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ  ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Οι σπουδές Οδοντιατρικής στη Ρουμανία έχουν παράδοση ετών, καθώς πολλοί είναι οι έλληνες Οδοντίατροι οι οποίοι αποφοίτησαν απο τις Οδοντιατρικές σχολές της Ρουμανίας απο την δεκαετία του 70' μέχρι σήμερα.

Οι Οδοντιατρικές σχολές της Ρουμανίας είναι αναγνωρισμένες απο την Ευρωπϊκή Ένωση και κατ'επέκταση και απο την Ελλάδα.

Ο αρμόδιος ελληνικός φορέας αναγνώρισης τίτλων της αλλοδαπής - ΔΟΑΤΑΠ - έχει προχωρήσει , με αποφάσεις του διοικητικού του συμβουλίου , στην αναγνώριση των αγγλόφωνων και γενικά των ξενόγλωσσων τμημάτων των Οδοντιατρικών σχολών της Ρουμανίας.

Είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που προσφέρει δυνατότητα φοίτησης στις ΟδοντΙατρικές σχολές στην Ρουμανική  στην Αγγλική ή στην  Γαλλική γλώσσα.

Η διάρκεια των σπουδών Οδοντιατρικής είναι 6 χρόνια.

Τμήματα Οδοντιατρικής θα βρούμε στα παρακάτω Πανεπιστήμια:

 • Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου
 • Πανεπιστήμιο Τιμισοάρας
 • Πανεπιστήμιο Ιασίου
 • Πανεπιστήμιο Κραιόβας
 • Πανεπιστήμιο Κλούζ
 • Πανεπιστήμιο Κωστάντζας

επίσης και στα παρακάτω πανεπιστήμια λειτουργούν τμήματα οδοντιατρικής τα οποία δεν είναι στις άμεσες επιλογές των ελλήνων αλλά και των υπολοίπων ευρωπαίων υποψηφίων

 • Πανεπιστήμιο Οράντεα
 • Πανεπιστήμιο Σουτσιάβα
 • Πανεπιστήμιο Ταργκοβίστε
 • Πανεπιστήμιο Τίργκου Μούρες
 • Πανεπιστήμιο Γαλατσίου

ΓΛΩΣΣΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Αγγλικά,Γαλλικά,Ρουμανικά

ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

5000 ευρώ ανα ακαδημαικό έτος.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Σε κάποια πανεπιστήμια η εισαγωγή των υποψηφίων επιτυγχάνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων σε τεστ πολλαπλής επιλογής σε βιολογία, χημεία και σε κάποια και φυσική και σε άλλα με αξιολόγηση του φακέλου δικαιολογητικών του υποψηφίου με βάση την κλίμακα αξιολόγησης των πανεπιστημίων αυτών.

Επίσης σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν κατέχει πρόσφατο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας η συμμετοχή του σε επιπλέον τεστ είναι υποχρεωτική.

Η απαλλαγή των υποψηφίων απο το τεστ της αγγλικής γλώσσας ορίζεται απο τα πανεπιστήμια με βάση την λίστα αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που γίνονται δεκτά απο τα ρουμανικά πανεπιστήμια.

Βασικό έγγραφο, για την τελική και επίσημη εγγραφή των υποψηφίων στα ρουμανικά πανεπιστήμια, είναι το ACCEPTANCE LETTER το οποίο εκδίδεται απο το ρουμανικό υπουργείο παιδείας  και χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατή η εγγραφή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια.

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων καθώς και τις ημερομηνίες των εξετάσεων καλέστε για να κλείσετε  ραντεβού το 2108050650

 

Κόστος των υπηρεσιών μας ... read more

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...read more

 
 
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies για βελτίωση της πλοήγησής σας. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική μας πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Πολιτική Cookies Συμφωνώ