ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Οι σπουδές στις αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας, αποτελούν μια σωστή επιλογή φοίτησης, αλλά και μετέπειτα διάκρισης και καταξίωσης στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Η εισαγωγή στην Ιατρική και την Οδοντιατρική απαιτεί άριστη  προετοιμασία, γερές βάσεις  και καθημερινή συστηματική μελέτη  ώστε να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για την εισαγωγή του στην επιθυμητή σχολή και να εξασφαλίσει μια  ομαλή φοιτητική πορεία.

Η προετοιμασία των υποψηφίων μέσα από εξειδικευμένες σχολές προετοιμασίας με υψηλά ποσοστά επιτυχιών, με την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού, και σωστό υλικό προετοιμασίας είναι απαραίτητα στον δρόμο προς την επιτυχία και την εισαγωγή στις αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Οι αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές στην Ιταλία προσφέρουν σπουδές υψηλού επιπέδου και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Συνολικά 23 από τις αγγλόφωνες και ιταλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων 400 ιατρικών σχολών του κόσμου.

Οι αγγλόφωνες ιατρικές των πανεπιστημίων Milano Statale, Roma La Sapienza, Bologna, βρίσκονται ετησίως στις πρώτες 100 καλύτερες ιατρικές σχολές στην παγκόσμια λίστα αξιολόγησης, ενώ οι ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Padova, Torino, Napoli Federico II, μεταξύ των πρώτων 250 καλύτερων πανεπιστημίων για σπουδές ιατρικής.

Ακολουθούν, οι αγγλόφωνες ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Milano Bicocca, Pavia, Roma Tor Vergata οι οποίες κατατάσσονται στις θέσεις 250  έως 300 της παγκόσμιας λίστας.

Η εισαγωγή στις αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ – International Medical Admissions Test

Οι εισαγωγικές εξετάσεις  ΙΜΑΤ  έως και το 2022 υλοποιόντουσαν από το Cambridge Assessment, το τμήμα εξετάσεων του πανεπιστημίου του Cambridge, σε συνεργασία με το Ιταλικό υπουργείο παιδείας και διεξάγονταν κάθε χρόνο σε καθορισμένα εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Από το 2023 αρμόδιο για τις εισαγωγικές εξετάσεις θα είναι μόνο το ιταλικό υπουργείο παιδείας.

Ενδέχεται να αλλάξει η ονομασία του τεστ, η δομή του και ίσως και η ημερομηνία εξέτασης για τα οποία θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις ανακοινωθεί η νέα εγκύκλιος.

Οι ημερομηνίες εγγραφής και διεξαγωγής των εξετάσεων καθορίζονται από το Ιταλικό υπουργείο παιδείας σε ετήσια βάση.

Μέχρι τώρα ισχύει ότι:

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ 1 ΩΡΑ και 40 ΛΕΠΤΑ (100 λεπτά)

Το τεστ αποτελείται από 60 ερωτήσεις εκ των οποίων 12 γενικών γνώσεων, 10 λογικής, 18 βιολογίας, 12 χημείας και 8 μαθηματικών και φυσικής.

Η τελική βαθμολογία προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ότι  έχουμε:

  • 1,5 βαθμό για κάθε σωστή απάντηση
  • -0,40 του βαθμού για κάθε λανθασμένη απάντηση και
  • 0 βαθμούς για τις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί

Εισάγεται όποιος έχει τον μεγαλύτερο συνολικό βαθμό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των πανεπιστημίων.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ IMAT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Έχοντας  33 χρόνια εμπειρίας στην προετοιμασία φοιτητών για σπουδές σε Ιταλικά  Πανεπιστήμια μπορούμε να προετοιμάσουμε σωστά και υπεύθυνα την εισαγωγή σας στις αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας.
 
Τα προγράμματα προετοιμασίας μας για τις εξετάσεις ΙΜΑΤ καλύπτουν όλη την προβλεπόμενη από το Ιταλικό υπουργείο παιδείας ύλη και μπορούν να υλοποιηθούν τόσο στην τάξη, με φυσική παρουσία των υποψηφίων, όσο και από απόσταση μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας eurostudies e-School.
 
Επιπλέον οι μαθητές μας έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση ασκήσεων και τεστ τα οποία ολοκληρώνουν την όλη προετοιμασία και διαμορφώνουν υποψήφιους υψηλού επιπέδου.
 
Τα προγράμματα προετοιμασίας μας  ΙΜΑΤ είναι ετήσια ή υπερεντατικά καλοκαιρινά.
 
Για την συμμετοχή του στα ετήσια προγράμματα προετοιμασίας ΙΜΑΤ ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει ένα από τα πολλά τμήματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο , τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, τα οποία έχουν ελάχιστη διάρκεια 8 μήνες και μέγιστη 11 μήνες ανάλογα με τον μήνα που θα επιλέξει να ξεκινήσει την προετοιμασία του.
 
Στο ετήσιο 11μηνο πρόγραμμα προετοιμασίας οι συνολικές ώρες διδασκαλίας είναι 380.
 
Τα υπερεντατικά καλοκαιρινά τμήματα ξεκινούν αμέσως μετά το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων.
 
Έχουν διάρκεια 3 μηνών και οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας είναι 165.
 
Σε όλους τους συμμετέχοντες στα προγράμματά μας, το eurostudies αναλαμβάνει χωρίς επιπλέον κόστος την διαχείριση των αιτήσεων, την καθοδήγηση για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, την διαμόρφωση του φακέλου δικαιολογητικών για το ιταλικό προξενείο, την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, την διαδικασία εγγραφής στο πανεπιστήμιο, την βοήθεια στην εύρεση κατοικίας και την συνεχή υποστήριξη για όλα τα έτη σπουδών.
 
 
 
IMAT ONLINE

Η συνεχής παρακολούθηση των υποψηφίων μας και η εκπαίδευσή τους απο έμπειρο διδακτικό προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα την επιτυχία των περισσοτέρων από αυτούς στις εισαγωγικές εξετάσεις, εξασφαλίζοντας τους υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις έναντι άλλων υποψηφίων. Τα προγράμματα προετοιμασίας μας και ο μεγάλος αριθμός επιτυχιών μας, μας καθιέρωσαν στην επιλογή των υποψηφίων σαν το κέντρο προετοιμασίας ΙΜΑΤ με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Τα προγράμματα προετοιμασίας για το ΙΜΑΤ υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και από απόσταση, μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας

EUROSTUDIES ONLINE SCHOOL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ IMAT 2011-2021 Ονόματα και

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ IMAT Πληροφορίες για

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2017

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2019

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2020

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions