ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

IMAT

Πληροφορίες για τις εξετάσεις ΙΜΑΤ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

eurostudies

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST

Από το 2009 που εμφανίστηκαν τα πρώτα αγγλόφωνα Πανεπιστημιακά τμήματα στην Ιταλία ήμασταν οι πρώτοι που πιστέψαμε και οι μοναδικοί για τα οποία ενημερώναμε τους υποψηφίους για την ύπαρξή τους. Από το 2012 εμείς και οι συνεργάτες μας στην Ιταλία υλοποιήσαμε πρώτοι προπαρασκευαστικό πρόγραμμα για τις ιατρικές σχολές στην αγγλική γλώσσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Από το 2013, με την δημιουργία εξεταστικών κέντρων ΙΜΑΤ στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα προγράμματα προετοιμασίας μας και ο μεγάλος αριθμός επιτυχιών μας, μας καθιέρωσαν στην επιλογή των υποψηφίων σαν το κέντρο προετοιμασίας ΙΜΑΤ με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Οι σπουδές στην Ιατρική και την Οδοντιατρική απαιτούν άριστη  προετοιμασία, γερές βάσεις  και καθημερινή συστηματική μελέτη  έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει τις γνώσεις εκείνες που θα του επιτρέψουν τόσο την εισαγωγή στην επιθυμητή Ιατρική σχολή στην Ιταλία αλλά θα προκαθορίσουν και μια εξαιρετικά ομαλή φοιτητική πορεία.

Η προετοιμασία των υποψηφίων μέσα από εξειδικευμένες σχολές προετοιμασίας, με την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού, και σωστό υλικό προετοιμασίας είναι απαραίτητα στον δρόμο προς την επιτυχία και την εισαγωγή στις αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας και στην επιθυμητή πόλη φοίτησης.

Οι αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές στην Ιταλία προσφέρουν σπουδές υψηλού επιπέδου και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Συνολικά 23 από τις αγγλόφωνες και ιταλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων 400 ιατρικών σχολών του κόσμου.

Οι αγγλόφωνες ιατρικές των πανεπιστημίων Milano Statale, Roma La Sapienza, Bologna, βρίσκονται ετησίως στις πρώτες 100 καλύτερες ιατρικές σχολές στην παγκόσμια λίστα αξιολόγησης, ενώ οι ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Padova, Torino, Napoli Federico II, μεταξύ των πρώτων 250 καλύτερων πανεπιστημίων για σπουδές ιατρικής.

Ακολουθούν, οι αγγλόφωνες ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Milano Bicocca, Pavia, Roma Tor Vergata οι οποίες κατατάσσονται στις θέσεις 250  έως 300 της παγκόσμιας λίστας.

Οι σπουδές στις αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας, αποτελούν μια σωστή επιλογή φοίτησης αλλά και μετέπειτα διάκρισης και καταξίωσης στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΜΑΤ – INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST

Για την εισαγωγή  του στις αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας, ο υποψήφιος καλείται να συμμετάσχει στο International Medical Admissions Test– IMAT, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Φυσική, Γενικές γνώσεις και  Λογική. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονταν κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.Το 2023 με απόφαση του Ιταλικού υπουργείου παιδείας, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Έχοντας  36 χρόνια εμπειρίας στην προετοιμασία  φοιτητών για σπουδές σε Ιταλικά  Πανεπιστήμια  αλλά και στην προετοιμασία φοιτητών για σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια  μπορούμε να σας προετοιμάσουμε  σωστά και υπεύθυνα για τις εισαγωγικές εξετάσεις  ΙΜΑΤ οι οποίες έως και το 2022 υλοποιόντουσαν από το Cambridge Assessment, το τμήμα εξετάσεων του πανεπιστημίου του Cambridge, σε συνεργασία με το Ιταλικό υπουργείο παιδείας και διεξάγονται κάθε χρόνο σε καθορισμένα εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.
 
Τα προγράμματα προετοιμασίας μας για τις εξετάσεις ΙΜΑΤ καλύπτουν όλη την προβλεπόμενη, από το ιταλικό υπουργείο παιδείας ύλη και μπορούν να υλοποιηθούν τόσο στην τάξη, με φυσική παρουσία των υποψηφίων, όσο και από απόσταση μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας e-School.
 
Επιπλέον οι μαθητές μας έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση ασκήσεων και τεστ τα οποία ολοκληρώνουν την όλη προετοιμασία και διαμορφώνουν υποψήφιους υψηλού επιπέδου. Η συνεχής παρακολούθηση των υποψηφίων μας, η εκπαίδευσή τους  από έμπειρο διδακτικό προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα την επιτυχία των περισσοτέρων από αυτούς στις εισαγωγικές εξετάσεις,εξασφαλίζοντας τους υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις έναντι άλλων υποψηφίων.
 
 

Το Eurostudies  πάντα πρωτοπόρο σε θέματα εκπαίδευσης, από το 2009 δίνει στους σπουδαστές του τη δυνατότητα, εκτός από το να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στα τμήματα της σχολής μας, να εκμεταλλευτούν τη σύγχρονη τεχνολογία και να ολοκληρώσουν τα μαθήματα προετοιμασίας τους για το ΙΜΑΤ από την άνεση του δικού τους χώρου.

 Τα μαθήματα γίνονται μέσω της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας ζωντανά δίνοντας πραγματική αίσθηση ότι το μάθημα γίνεται στην τάξη καθώς οι συμμετέχοντες έχουν άμεση επαφή με τους καθηγητές τους αλλά και με τους συμμαθητές τους, με εκπληκτικό ήχο και εικόνα.

IMAT PAST PAPERS

Το Eurostudies έχει διαμορφώσει όλα τα imat tests των προηγουμένων ετών σε online interactive past papers, με αυτόματη διόρθωση και βαθμολόγηση, καθώς στο διαδίκτυο υπάρχουν μόνο σε μορφή pdf στα οποία η σωστή απάντηση είναι πάντα η  Α επιλογή. Έτσι ο υποψήφιος με το eurostudies μπορεί να κάνει αμέτρητες φορές τα προηγούμενα τεστ και να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την βαθμολογία του.
 Για να μπορέσετε να δείτε και να κάνετε εντελώς δωρεάν – onliine τα IMAT Past Papers των αγγλόφωνων ιατρικών σχολών της Iταλίας επισκεφθείτε το e-School και ακολουθήστε τις οδηγίες δωρεάν εγγραφής.

IMAT 2024

Αυξάνεται ο αριθμός των ιατρικών σχολών στα κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας από 17 σε 18.  Από το 2024  η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Cagliari ( Universita’ di Cagliari )  ανακοίνωσε επισήμως την συμμετοχή της στις εξετάσεις για τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας.

18 λοιπόν θα είναι από φέτος τα πανεπιστήμια που θα υλοποιήσουν εξετάσεις ΙΜΑΤ (16 κρατικές ιατρικές σχολές και 2 κρατικές οδοντιατρικές σχολές).

Ο αριθμός των θέσεων, με την είσοδο του πανεπιστημίου της Catania  αυξάνεται.

Για το ακ.έτος 2024/2025, , θα υπάρχουν συνολικά 961 θέσεις για υποψήφιους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

eurostudies

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΜΑΤ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΙΤΑΛΟΦΩΝΕΣ  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ  ΙΤΑΛΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions