ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

IMAT

Πληροφορίες για τις εξετάσεις ΙΜΑΤ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

eurostudies

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST

Από το 2009 που εμφανίστηκαν τα πρώτα αγγλόφωνα Πανεπιστημιακά τμήματα στην Ιταλία ήμασταν οι πρώτοι που πιστέψαμε και οι μοναδικοί για τα οποία ενημερώναμε τους υποψηφίους για την ύπαρξή τους. Από το 2011 εμείς και οι συνεργάτες μας στην Ιταλία υλοποιήσαμε πρώτοι Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα για τις Ιατρικές Σχολές στην αγγλική γλώσσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Οι σπουδές στην Ιατρική και την Οδοντιατρική απαιτούν άριστη  προετοιμασία, γερές βάσεις  και καθημερινή συστηματική μελέτη  έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει τις γνώσεις εκείνες που θα του επιτρέψουν τόσο την εισαγωγή στην επιθυμητή Ιατρική σχολή στην Ιταλία αλλά θα προκαθορίσουν και μια εξαιρετικά ομαλή φοιτητική πορεία.

Η προετοιμασία των υποψηφίων μέσα από εξειδικευμένες σχολές προετοιμασίας, με την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού, και σωστό υλικό προετοιμασίας είναι απαραίτητα στον δρόμο προς την επιτυχία και την εισαγωγή στις αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας και στην επιθυμητή πόλη φοίτησης.

Οι αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές στην Ιταλία προσφέρουν σπουδές υψηλού επιπέδου και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Συνολικά 23 από τις αγγλόφωνες και ιταλόφωνες ιατρικές σχολές της Ιταλίας κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων 400 ιατρικών σχολών του κόσμου.

Η αγγλόφωνη ιατρική στο Μιλάνο – Milano Statale βρίσκεται ετησίως μεταξύ των πρώτων 100 καλύτερων πανεπιστημίων για σπουδές ιατρικής στην Ευρώπη. Ετησίως καταλαμβάνει σταθερά μια από τις θέσεις 50 έως 80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακολουθούν, η αγγλόφωνη ιατρική στη Ρώμη – La Sapienza η οποία κατατάσσεται στις θέσεις 120 έως 150 της παγκόσμιας λίστας και οι ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων της Παβία, της Νάπολης – Federico II, της Ρώμης – Tor Vergata οι οποίες κατατάσσονται ετησίως από την θέση 151 έως 250.

Οι σπουδές στις αγγλόφωνες ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας, αποτελούν μια σωστή επιλογή φοίτησης αλλά και μετέπειτα διάκρισης και καταξίωσης στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΜΑΤ – INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST

Για την είσοδό του ο υποψήφιος καλείται να συμμετάσχει στο International Medical Admissions Test– IMAT, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Έχοντας  31 χρόνια εμπειρίας στην προετοιμασία  φοιτητών για σπουδές σε Ιταλικά  Πανεπιστήμια  αλλά και στην προετοιμασία φοιτητών για σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια  μπορούμε να σας προετοιμάσουμε  σωστά και υπεύθυνα για τις εισαγωγικές εξετάσεις  ΙΜΑΤ οι οποίες υλοποιούνται απο το Cambridge Assessment, το τμήμα εξετάσεων του πανεπιστημίου του Cambridge σε συνεργασία με το Ιταλικό υπουργείο παιδείας.
 
Τα προγράμματα προετοιμασίας μας για τις εξετάσεις ΙΜΑΤ καλύπτουν όλη την προβλεπόμενη, απο το ιταλικό υπουργείο παιδείας ύλη και μπορούν να υλοποιηθούν τόσο στην τάξη, με φυσική παρουσία των υποψηφίων, όσο και απο απόσταση μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας e-School.
 
Επιπλέον οι μαθητές μας έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση ασκήσεων και τεστ τα οποία ολοκληρώνουν την όλη προετοιμασία και διαμορφώνουν υποψήφιους υψηλού επιπέδου. Η συνεχής παρακολούθηση των υποψηφίων μας, η εκπαίδευσή τους  απο έμπειρο διδακτικό προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα την επιτυχία των περισσοτέρων απο αυτούς στις εισαγωγικές εξετάσεις,εξασφαλίζοντας τους υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις έναντι άλλων υποψηφίων.
 
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ –  ΙΜΑΤ
INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST

IMAT ONLINE
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Το Eurostudies  πάντα πρωτοπόρο σε θέματα εκπαίδευσης δίνει στους σπουδαστές του τη δυνατότητα, εκτός απο το να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στα τμήματα της σχολής μας, να εκμεταλευτούν τη σύγχρονη τεχνολογία και να ολοκληρώσουν τα μαθήματα προετοιμασίας τους για το ΙΜΑΤ από την άνεση του δικού τους χώρου.

 Tα μαθήματα γίνονται μέσω της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας ζωντανά δίνοντας πραγματική αίσθηση οτι το μάθημα γίνεται στην τάξη καθώς οι συμμετέχοντες έχουν άμεση επαφή με τους καθηγητές τους αλλά και με τους συμμαθητές τους, με εκπληκτικό ήχο και εικόνα.

IMAT PAST PAPERS

Το Eurostudies έχει διαμορφώσει όλα τα imat tests των προηγουμένων ετών σε online interactive past papers, με αυτόματη διόρθωση και βαθμολόγηση, καθώς στο διαδίκτυο υπάρχουν μόνο σε μορφή pdf στα οποία η σωστή απάντηση είναι πάντα η  Α επιλογή. Έτσι ο υποψήφιος με το eurostudies μπορεί να κάνει αμέτρητες φορές τα προηγούμενα τεστ και να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την βαθμολογία του.
 Για να μπορέσετε να δείτε και να κάνετε εντελώς δωρεάν – onliine τα IMAT Past Papers των αγγλόφωνων ιατρικών σχολών της Iταλίας επισκεφθείτε το e-School και ακολουθήστε τις οδηγίες δωρεάν εγγραφής.

IMAT 2019

Αυξάνεται ο αριθμός των ιατρικών σχολών στα κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας από 11 σε 12.  Από το 2019  η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Padova  ανακοίνωσε επισήμως την συμμετοχή της στις εξετάσεις ΙΜΑΤ.

14 λοιπόν θα είναι από φέτος τα πανεπιστήμια που θα υλοποιήσουν εξετάσεις ΙΜΑΤ (12 κρατικές ιατρικές σχολές, μία κρατική οδοντιατρική σχολή και μία ιδιωτική ιατρική σχολή).

Ο αριθμός των θέσεων, με την είσοδο του πανεπιστημίου της Padova αλλά και λόγω του ότι αρκετά πανεπιστήμια αύξησαν τον αριθμό των θέσεών τους, ανεβαίνει σημαντικά και φτάνει τις 543 θέσεις για υποψήφιους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

eurostudies

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΜΑΤ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ IMAT 2013-2019 Ονόματα και

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2019

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2018

INTERNATIONAL MEDICAL ADMISSIONS TEST ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2017

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΙΤΑΛΟΦΩΝΕΣ  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ  ΙΤΑΛΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions