ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με τη γνωστή ποιότητα της εκπαίδευσης και το συγκριτικά χαμηλό κόστος ζωής, οι σπουδές στην Ολλανδία θεωρούνται ως μία νέα εξαιρετική εκπαιδευτική πρόταση σε σχέση με την οικονομική επένδυση του φοιτητή.

eurostudies

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Με περισσότερα από 1.500 διεθνή προγράμματα σπουδών, η Ολλανδία έχει τη μεγαλύτερη προσφορά προγραμμάτων που διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που άρχισαν να υλοποιούν προγράμματα στην αγγλική γλώσσα.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τύπους εκπαίδευσης:
  1. Αυτόν που είναι προσανατολισμένος προς την έρευνα και τον προσφέρουν τα αντίστοιχα Ερευνητικά πανεπιστήμια (research universities)
  2. Αυτόν που είναι προσανατολισμένος προς την ανώτερη επαγγελματικής – τεχνολογική εκπαίδευσης, που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών (universities of applied sciences).

Το 2002 η Ολλανδία εισήγαγε τη δομή του πρώτου πτυχίου – μεταπτυχιακού (Bachelor’s – Master’s), αλλά η διάκριση μεταξύ των δύο τύπων της εκπαίδευσης εξακολουθεί να υφίσταται. Και οι δύο κατηγορίες ερευνητικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών μπορούν να χορηγήσουν πρώτο πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο.

Πρώτα αποκτάτε πτυχίο (πρώτος κύκλος) και στη συνέχεια μπορείτε να συνεχίσετε για ένα μεταπτυχιακό (δεύτερος κύκλος). Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα Διδακτορικού Διπλώματος (τρίτος κύκλος).

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Προυποθέσεις εισαγωγής

Για να γίνετε δεκτοί σε ένα πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε μαζί μας έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε για το ίδρυμα που προσφέρει το πρόγραμμα και να μάθετε ακριβώς ποιες απαιτήσεις εισαγωγής ισχύουν για το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Η κύρια προϋπόθεση για την εισαγωγή στο 1ο έτος προπτυχιακού προγράμματος είναι το απολυτήριο λυκείου στην κατάλληλη κατεύθυνση σπουδών. Τα ζητούμενα μαθήματα αυτό ορίζονται από το πανεπιστήμιο.

Σε ορισμένους δημοφιλείς τομείς, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος με αποτέλεσμα τα κριτήρια εισαγωγής να είναι αυστηρότερα και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν και εισαγωγικές εξετάσεις. Υπάρχουν, επίσης, προγράμματα σπουδών – για τις τέχνες για παράδειγμα – για τις οποίες τα ιδρύματα ορίζουν τις δικές τους, πέραν των βασικών, πρόσθετες απαιτήσεις.

Για την εισαγωγή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο.

Απαιτήσεις Γλώσσας

Είναι σημαντικό να μιλάτε, να διαβάζετε και να γράφετε αγγλικά καλά. Θα πρέπει να έχετε περάσει μια γλωσσική εξέταση στην αγγλική γλώσσα. Τα πτυχία IELTS και TOEFL είναι  αποδεκτά αλλά τα πανεπιστήμια μπορεί να δεχθούν και άλλα πτυχία. Τα απαιτούμενα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον 80 για TOEFL iBT. Για το πτυχίο IELTS απαιτείται τουλάχιστον 6.0

Προπαρασκευαστικό έτος

Αν οι βαθμοί του απολυτηρίου δεν είναι αποδεκτοί για το πρόγραμμα της επιλογής σας, υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουν μια μικρή επιπλέον προετοιμασία.

Το πανεπιστήμιο της επιλογής σας μπορεί να σας δώσει μια επιστολή με υπό όρους αποδοχή στο πρόγραμμα και αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα η υπό όρους επιστολή αποδοχής θα μετατραπεί σε μια χωρίς όρους επιστολή αποδοχής.

Η επιπλέον αυτή προετοιμασία είναι δυνατόν να ζητηθεί και στους υποψήφιους μεταπτυχιακών προγραμμάτων – pre master course.

eurostudies

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι υποψήφιοι των αγγλόφωνων ιατρικών σχολών της ολλανδίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι : Αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής στην Ολλανδία προσφέρουν τα πανεπιστήμια του Maastricht και του Groningen.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions