ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τις Αγγλόφωνες πανεπιστημιακές σχολές στην Ιταλία.

Απο το 2007 λειτουργούν στα Ιταλικά Πανεπιστήμια Αγγλόφωνα τμήματα σε διάφορες ειδικότητες.
 
Τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα και υπάρχουν κάποια τα οποία δίνουν την δυνατότητα στου φοιτητές να παρακολουθήσουν μόνο το πρώτο έτος στην αγγλική γλώσσα.
Επίσης υπάρχουν πολλά Πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον φοιτητή να παρακολουθήσει μέρος των μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα λόγω της βαρύτητας που έχουν στην παγκόσμια αγορά.
 
Αρκετά είναι επίσης τα Πανεπιστημία που προσφέρουν στο τέλος των πανεπιστημιακών σπουδών δύο πτυχία – Doppia Laurea καθως οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μερος των σπουδών τους στην Ιταλία και ένα μερος των σπουδών τους σε συνεργαζόμενα ευρωπαικά πανεπιστήμια.
 
Η πορεία των Ιταλικών Πανεπιστημίων δείχνει πως τα επόμενα χρόνια θα λειτουργούν παράλληλα με τα ιταλόφωνα προγράμματα και αγγλόφωνα αν οχι σε όλα τα πανεπιστήμια στο μεγαλύτερο μέρος απο αυτά.
 
Συνολικά μέχρι σήμερα σε 38 Ιταλικά Πανεπιστήμια υπάρχουν και λειτουργούν 176 Πανεπιστημιακά τμήματα  τα οποία γίνονται στην αγγλική γλώσσα.
 
Η αρχή έγινε ..η συνέχεια δείχνει πως η στροφή αυτή των Ιταλικών Πανεπιστημίων θα δημιουργεί ακόμα καλύτερες προυποθέσεις απορρόφησης των πτυχιούχων απο την παγκόσμια πλέον αγορά εργασίας.
 
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε οτι μπορεί κάποιος να φοιτήσει σε προπτυχιακό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα σε πανεπιστημιακές σχολές όπως:
 
ΙΑΤΡΚΗ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΜΗΧΑΝ. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΜΗΧΑΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – AUTOMOTIVE Eng. –  ΒΙΟΛΟΓΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ κ.α.
 
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών σχεδόν στο σύνολό τους όλα τα ιταλικά πανεπιστήμια προσφέρουν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα.

3

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ IMAT Πληροφορίες για

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions