ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ

MEDICINE AND SURGERY

ΑΝΚΟΝΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ

To κρατικό πανεπιστήμιο Universita’ Politecnica  delle  Marche –  Ancona  ήταν και παραμένει κορυφαίο για τις πολυτεχνικές του σχολές και ονομαστό για την ιταλόφωνη ιατρική του σχολή.

Η αγγλόφωνη ιατρική του σχολή ξεκίνησε το 2022  με ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει την Ιατρική με την Βιοιατρική μηχανική.

Μετά από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Humanitas με το Med Tec school, η Ancona είναι το πρώτο κρατικό πανεπιστήμιο της Ιταλίας που ξεκινά παρόμοιο τμήμα.

Oι απόφοιτοι Ιατρικής & Τεχνολογίας μπορούν να ασκήσουν το ιατρικό επάγγελμα, να ειδικευτούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους για διδακτορικό ή να αποκτήσουν μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική Μηχανική.

H φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα και για τα 6 έτη σπουδών.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή της Ancona, γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Η ιατρική σχολή διαθέτει 20 θέσεις για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 60 για εξωκοινοτικούς φοιτητές.

Μεγάλης φήμης πανεπιστήμιο με πολλές συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο τυγχάνει τεράστιας αναγνώρισης από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Η Ancona είναι μια παραθαλάσσια μεγαλούπολη, γνωστό λιμάνι της Αδριατικής 105.000  κατοίκων, με ασύλληπτη ομορφιά, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και μνημεία τεράστιας αναγνώρισης και παράλληλα ευχάριστη και φιλόξενη τόσο στους φοιτητές όσο και στους επισκέπτες της πόλης.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

H ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αncona  αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions