ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΙΑ

MEDICINE AND SURGERY

CATANIA IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΙΑ

Το πανεπιστήμιο της Κατάνια στη Νότιο Ιταλία είναι το δεύτερο αγγλόφωνο τμήμα ιατρικής σχολής της Σικελίας.

Η μεγαλούπολη του Νότου αριθμεί 312.000 κατοίκους και προσφέρει άριστες συνθήκες διαβίωσης, φιλοξενία και ευγένεια από τους κατοίκους της και ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που ακολουθεί τις εξελίξεις και προσφέρει ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Το πανεπιστήμιο της Catania ιδρύθηκε το 1434 και είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Σικελίας. Διαθέτει εξαιρετικά προγράμματα φοίτησης τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή στη Κατάνια διαθέτει συνολικά 60 θέσεις για φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 0 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα για όλα τα έτη σπουδών.

Εξαιτίας του ότι βρίσκεται στη Σικελία δυστυχώς δεν ανήκει στις προτεραιότητες φοίτησης των υποψηφίων και γι’ αυτό τον λόγο έχει από τις χαμηλότερες βάσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις ΙΜΑΤ.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στη Κατάνια , γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της Κατάνια διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Μια καλή και φθηνή πόλη, με όλες τις ανέσεις μιας μεγαλούπολης , με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της νοτίου Ιταλίας και με μια αγγλόφωνη ιατρική σχολή που αξίζει να είναι μια από τις υψηλές επιλογές φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions