ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
BOLOGNA

MEDICINE AND SURGERY

BOLOGNA IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

‘Έχοντας ιδρυθεί το 1088, το πανεπιστήμιο της Bologna θεωρείται το μακροβιότερο κρατικό πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου.

Διαθέτει συνολικά 5 παραρτήματα σε όλη την Ιταλία και συγκεκριμένα : στη Bologna, στην Cesena, στο Rimini, στη Ravenna και στο Forli.

Η τεράστια φήμη του πανεπιστημίου το κατατάσσουν διεθνώς στα πανεπιστημιακά ιδρύματα υψηλού κύρους και επιπέδου σπουδών με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων να ξεπερνά τα 1200 παγκοσμίως!

Τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά του προγράμματα υλοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους στην Ιταλική γλώσσα και τα τελευταία 6 χρόνια πολλά τμήματα του πανεπιστημίου δίνουν την δυνατότητα φοίτησης στην αγγλική γλώσσα.

Το αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Μπολόνια Bologna, ιδρύθηκε το 2017 και αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων φοιτητών.

Διαθέτει συνολικά 97 θέσεις για φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 20 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα και για τα 6 έτη σπουδών.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στη Μπολόνια Bologna γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι εγκαταστάσεις της Ιατρικής σχολής βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο.

Η Bologna, των 400.000 κατοίκων, είναι μια ήσυχη πανεπιστημιούπολη με πολύ ωραία αρχιτεκτονική και πολύ φιλόξενη σε όλους. Διαθέτει όλες τις διευκολύνσεις μιας μεγάλης πόλης και προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή τόσο στον φοιτητικό κόσμο όσο και στους επισκέπτες της πόλης.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της Bologna διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Το πανεπιστήμιο της Bologna αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή φοίτησης και στην Ιατρική σχολή θεωρείται και είναι από τις καλύτερες σχολές τόσο στην Ιταλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη  αλλά και μεταξύ των πιο καταξιωμένων ιατρικών σχολών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions