ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΒΙΑ

MEDICINE AND SURGERY

PAVIA IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΒΙΑ

Το πανεπιστήμιο της Παβία PAVIA είναι ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα ιστορικού ενδιαφέροντος, μεγάλης φήμης σε διεθνές επίπεδο και αναμφισβήτητης αναγνώρισης από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Ιδρύθηκε το 825 σαν σχολείο ανώτατης εκπαίδευσης και το 1361 πήρε την μορφή και τις διαστάσεις πανεπιστημίου προσφέροντας έκτοτε εξαιρετικά προγράμματα φοίτησης τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Το πανεπιστήμιο της Παβία αποτέλεσε για πολλούς αιώνες το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής της Λομβαρδίας και κάλυπτε τις ανάγκες πανεπιστημιακής μόρφωσης ακόμα και σε φοιτητές μεγαλύτερων πόλεων, όπως του Μιλάνου.

Βρίσκεται νότια του Μιλάνου σε απόσταση 45 λεπτών από την πρωτεύουσα του νομού της Λομβαρδίας.

Η Παβία είναι μια ήσυχη πανεπιστημιούπολη 75.000 κατοίκων, και το πανεπιστήμιό της αποτελεί πόλο έλξης πολλών φοιτητών από όλο τον κόσμο τόσο για την ιστορία του πανεπιστημίου όσο και για την ποιότητα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και υπηρεσιών.

Το πανεπιστήμιο της Παβία, πάντα πρωτοπόρο σε θέματα εκπαίδευσης, είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Ιταλίας που προχώρησε στην ίδρυση αγγλόφωνης ιατρικής σχολής.

Πράγματι η απόφαση ίδρυσης του αγγλόφωνου τμήματος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Παβία ανακοινώθηκε αρχικά το 2007.Κατόπιν συζητήσεων του συμβουλίου του πανεπιστημίου με φοιτητικές κοινότητες, νοσοκομεία και με το υπουργείο παιδείας και υγείας το 2009 ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυσης της αγγλόφωνης ιατρικής σχολής.

Αρχικά ήταν το μοναδικό κρατικό αγγλόφωνο τμήμα ιατρικής σχολής στην Ιταλία, όμως από το 2011 σε συνεργασία με την αγγλόφωνη ιατρική σχολή στο Μιλάνο και την αγγλόφωνη Ιατρική σχολή του La Sapienza στη Ρώμη καθώς επίσης και την συνεργασία του Ιταλικού υπουργείου παιδείας με το Cambridge Assessment πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κοινές εξετάσεις των τριών αυτών πανεπιστημίων με την ονομασία ΙΜΑΤ – International Medical Admissions Test.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Παβία προσφέρει συνολικά 103 θέσεις σε φοιτητές από την Ευρωπαϊκή ένωση και 40 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα και για τα 6 έτη σπουδών.

Με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο  με καταξιωμένα διεθνή πανεπιστήμια και μέσω των εξαιρετικών του προγραμμάτων κατάφερε να καθιερώσει την αγγλόφωνη ιατρική σχολή του πανεπιστημίου – Harvey Medical Course – ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στην Παβία Pavia γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Oι εγκαταστάσεις της Ιατρικής σχολής βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης καθιστώντας εύκολη την ημερήσια μετακίνηση των φοιτητών .

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της Pavia  διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή στην Παβία Pavia αποτελεί μια  εξαιρετική επιλογή φοίτησης σε ένα ιστορικού ενδιαφέροντος πανεπιστήμιο και γι’ αυτό βρίσκεται με την σειρά της στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions