ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΙΝΑ

MEDICINE AND SURGERY

MESSINA IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΙΝΑ

Ακολουθώντας τα βήματα εξέλιξης, με την σειρά του το πανεπιστήμιο της Messina στη Νότιο Ιταλία είναι το πρώτο αγγλόφωνο τμήμα ιατρικής σχολής της Σικελίας.

Η μεγαλούπολη του Νότου αριθμεί 280.000 κατοίκους και προσφέρει άριστες συνθήκες διαβίωσης, φιλοξενία και ευγένεια από τους κατοίκους της και ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που ακολουθεί τις εξελίξεις και προσφέρει ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Το πανεπιστήμιο της Messina ιδρύθηκε το 1548 και διαθέτει εξαιρετικά προγράμματα φοίτησης τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή στη Μεσσίνα διαθέτει συνολικά 55 θέσεις για φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 56 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα για όλα τα έτη σπουδών.

Εξαιτίας του ότι βρίσκεται στη Σικελία δυστυχώς δεν ανήκει στις προτεραιότητες φοίτησης των υποψηφίων και γι’ αυτό τον λόγο έχει την χαμηλότερη βάση στις εισαγωγικές εξετάσεις ΙΜΑΤ.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στη Messina , γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της Messina  διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Μια καλή και φθηνή πόλη, με όλες τις ανέσεις μιας μεγαλούπολης και με μια αγγλόφωνη ιατρική σχολή που αξίζει να είναι μια από τις υψηλές επιλογές φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions