ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
LA SAPIENZA

MEDICINE AND SURGERY

ROMA LA SAPIENZA IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ - LA SAPIENZA

To κρατικό πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης ήταν είναι και θα είναι πάντα μια από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων για τις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές στην Ιταλία, με τεράστια πορεία στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης καθώς έχει ιδρυθεί το 1303.

Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου βρίσκονται στο κέντρο της πόλης  και στην ουσία αποτελούν τον βασικό πυρήνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της αιώνιας πόλης, όπως χαρακτηρίζεται η Ρώμη, με την πανεπιστημιούπολη να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από όλα τα αξιοθέατα και την ζωή του κέντρου της πόλης.

Μεγάλης φήμης πανεπιστήμιο με πολλές συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο τυγχάνει τεράστιας αναγνώρισης από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Το μεγαλύτερο σε σύνολο φοιτητών πανεπιστήμιο της Ευρώπης διακρίνεται τόσο για τα προπτυχιακά του όσο και για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα. Το αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής σχολής εγκρίθηκε από το Ιταλικά υπουργείο παιδείας και υγείας το 2010 και ξεκίνησε το πρόγραμμά του το ακαδ. έτος 2011.

Η αγγλόφωνη ιατρική στη Ρώμη, διαθέτει 45 θέσεις σε φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 13 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και τα δίδακτρά της είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα, το κύρος τις εγκαταστάσεις και την ιστορία του πανεπιστημίου. H φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα και για τα 6 έτη σπουδών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2017 οι προερχόμενοι από την Ευρωπαϊκή ένωση φοιτητές της αγγλόφωνης ιατρικής του πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης δεν πληρώνουν δίδακτρα με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους στοιχεία αλλά υπάρχει ενιαίο ποσό για όλους της τάξεως των 1000 ευρώ ανά  ακ.έτος.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή της Ρώμης La Sapienza, γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Η Ρώμη – Roma είναι μια μεγαλούπολη 2.900.000 κατοίκων, με ασύλληπτη ομορφιά, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και μνημεία τεράστιας αναγνώρισης και παράλληλα ευχάριστη και φιλόξενη τόσο στους φοιτητές όσο και στους επισκέπτες της πόλης.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Στις εξετάσεις ΙΜΑΤ του 2019, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα του ΙΜΑΤ 2019, η αγγλόφωνη ιατρική του πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza ήταν η πρώτη επιλογή πανεπιστημίου.

H ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza  τυγχάνει υποστήριξης από κολοσσιαία κρατικά Νοσοκομεία της πόλης και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions