ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΙΑΡΙ

MEDICINE AND SURGERY

CAGLIARI IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΙΑΡΙ

Το πανεπιστήμιο του Καλιαρι στη Νότιο Ιταλία είναι το πρώτο αγγλόφωνο τμήμα ιατρικής σχολής της Σαρδηνίας.

Η πρωτεύουσα της Σαρδηνίας αριθμεί 415.000 κατοίκους μαζί με τα προάστια και προσφέρει άριστες συνθήκες διαβίωσης, φιλοξενία και ευγένεια από τους κατοίκους της και ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που ακολουθεί τις εξελίξεις και προσφέρει ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Το πανεπιστήμιο του Cagliari ιδρύθηκε το 1606 και είναι από τα παλαιότερα πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Διαθέτει εξαιρετικά προγράμματα φοίτησης τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή στο Κάλιαρι  διαθέτει συνολικά 80 θέσεις για φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 20 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα για όλα τα έτη σπουδών.

Αν και η Σαρδηνία  δυστυχώς δεν θα ανήκει στις προτεραιότητες φοίτησης των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις ΙΜΑΤ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 1626.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στο Κάλιαρι , γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της Κάλιαρι διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Μια καλή και φθηνή πόλη, με όλες τις ανέσεις μιας μεγαλούπολης , που αξίζει να είναι μια από τις υψηλές επιλογές φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions