ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
Milano Bicocca

MEDICINE AND SURGERY

MILANO BICOCCA SMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ - Milano Bicocca

To πιο πρόσφατα ιδρυθέν κρατικό πανεπιστήμιο της Ιταλίας ακούει στο όνομα Universita’ Milano Bicocca.

Ιδρύθηκε το 1998 καθώς οι ανάγκες για πανεπιστημιακή μόρφωση μέσω κρατικών πανεπιστημίων ήταν συνεχώς αυξανόμενες.

Από την ίδρυση του το πανεπιστήμιο του Μιλάνου Milano Bicocca έδωσε έμφαση στη έρευνα και μέσα από επίσημες συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο κατάφερε να κάνει πόλο έλξης τα τμήματα Βιολογίας και Ιατρικής του πανεπιστημίου.

Οι συνεχόμενες προκλήσεις της εποχής οδήγησαν το πανεπιστήμιο του Μιλάνου Milano Bicocca να προχωρήσει με την σειρά του στη ίδρυση αγγλόφωνης ιατρικής σχολής και αποτελεί μετά το Μιλάνο La Statale μια ενδιαφέρουσα επιλογή φοίτησης πολλά υποσχόμενη και με εξαιρετικά προγράμματα σπουδών.

Αν και οι κεντρικές εγκαταστάσεις καθώς και πολλά τμήματα του πανεπιστημίου βρίσκονται στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου, η αγγλόφωνη ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Milano Bicocca βρίσκεται στη γειτονική πόλη Bergamo στο Campus του πανεπιστημίου του Bergamo.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στο Μιλάνο Milano Bicocca , γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις  και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Διαθέτει συνολικά 30 θέσεις για φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 18 για εξωκοινοτικούς φοιτητές και η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα και για τα 6 έτη σπουδών.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου του Milano Bicocca  διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η πόλη του Μπέργκαμο Bergamo, μια πόλη 120.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο,  και προσφέρει όλες τις ανέσεις στους φοιτητές του πανεπιστημίου συνδυάζοντας την αίγλη του Βορρά με την ποιότητα πανεπιστημιακών σπουδών του πανεπιστημίου Milano Bicocca.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions