ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ

MEDICINE AND SURGERY

BARI IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ

Το Μπάρι είναι μια παραθαλάσσια ιταλική πόλη 320.000 κατοίκων οι οποίοι αγγίζουν τους 650.000 με τα νέα προάστια της πόλης  και διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου. Προσφέρει όλες τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης στους φοιτητές της και με την σειρά της αναδεικνύει ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για τους υποψήφιους φοιτητές.

Ένα πολύ γνωστό πανεπιστήμιο του νότου που κρατάει και τον τίτλο της υπερπρυτανείας  καθώς συνεργάζεται και εποπτεύει τα προγράμματα γειτονικών πανεπιστημίων.

Ιδρύθηκε το 1925 και αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τους Έλληνες φοιτητές της δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της εύκολης ακτοπλοϊκής  πρόσβασης.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή στο Μπάρι διαθέτει συνολικά 69 θέσεις σε φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης και 11 για εξωκοινοτικούς φοιτητές .

Θεωρείται και πράγματι είναι μια από τις καλές επιλογές φοίτησης.

Οι εγκαταστάσεις της αγγλόφωνης ιατρικής σχολής βρίσκονται στα βορειοδυτικά της πόλης και διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Σαφέστατα δεν αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων φοιτητών αλλά  παραμένει μια πολύ καλή επιλογή για σπουδές σε αγγλόφωνη ιατρική σχολή.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στο Μπάρι , γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου του Μπάρι διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Μια καλή και φθηνή πόλη, με όλες τις ανέσεις μιας μεγαλούπολης και με μια αγγλόφωνη ιατρική σχολή που αξίζει να είναι μια από τις επιλογές φοίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions