ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

MEDICINE AND SURGERY

TORINO IMS SCHOOL

ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Το Τορίνο είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του Βορρά αν και πληθυσμιακά έχει τα σκήπτρα με 1750.000 κατοίκους.

Το πανεπιστήμιο του Τορίνο ιδρύθηκε το 1404 και είναι παγκοσμίως γνωστό και καταξιωμένο στις φοιτητικές κοινότητες.

Παρά το ότι απέκτησε την φήμη του από το πολυτεχνείο του και  τις υψηλού επιπέδου πολυτεχνικές του σχολές κατάφερε να ανέβει στις υψηλότερες θέσεις των ιταλικών  πανεπιστημίων και να αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική επιλογή φοίτησης.

Το ιταλόφωνο τμήμα της ιατρικής του σχολής αρκετές φορές κυριάρχησε σαν επικεφαλής της λίστας των ιατρικών σχολών της Ιταλίας και οδήγησε την διοίκηση του πανεπιστημίου  στο να αποφασίσει να υλοποιήσει παράλληλα και αγγλόφωνη ιατρική.

Η αγγλόφωνη ιατρική σχολή του Τορίνο βρίσκεται στο Orbassano σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το κέντρο στην δυτική πλευρά της πόλης.

Συνολικά στην αγγλόφωνη ιατρική του Τορίνο, για φοιτητές της Ευρωπαϊκής ένωσης, προβλέπονται 70 θέσεις και 32 για εξωκοινοτικούς φοιτητές   και το πρόγραμμά της υλοποιείται στην αγγλική γλώσσα για όλα τα έτη σπουδών.

Με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο  με καταξιωμένα διεθνή πανεπιστήμια  , κατάφερε να καθιερώσει την αγγλόφωνη ιατρική σχολή του πανεπιστημίου και να είναι μια καλή επιλογή φοίτησης με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης στον ιατρικό χώρο.

Η εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική σχολή στο Τορίνο, γίνεται μέσω του ΙΜΑΤ τεστ -International Medical Admissions Test, ένα τεστ πολλαπλής επιλογής 60 ερωτήσεων σε βιολογία, χημεία, μαθηματικά, φυσική, γενικές γνώσεις και τεστ λογικής. Οι εξετάσεις ΙΜΑΤ διεξάγονται κάθε χρόνο σε αρκετά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές έχουν στην διάθεσή τους διάφορους τύπους καταλυμάτων όπως δωμάτια, διαμερίσματα, πανεπιστημιακές και ιδιωτικές εστίες.

Η σίτιση των φοιτητών γίνεται στις φοιτητικές λέσχες  – mense universitarie – όπου τα γεύματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της τάξεως των 3- 6 ευρώ.

Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου του Torino  διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή και με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός που δένει την ποιότητα του Βορρά με υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές σπουδές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions