ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η Ιταλία εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον βασικό προορισμό των Ελλήνων φοιτητών για σπουδές αρχιτεκτονικής. Το να σπουδάσεις αρχιτεκτονική στην Ιταλία αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές παγκοσμίως.

Οι σπουδές Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία προσφέρουν ιταλόφωνα και αγγλόφωνα προγράμματα και η εισαγωγή του υποψηφίου επιτυγχάνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων οι οποίες διεξάγονται σε διάφορες περιόδους ανάλογα με το πανεπιστήμιο που θα επιλέξει  ο υποψήφιος.

Οι εξετάσεις ανάλογα με το πανεπιστήμιο διεξάγονται από μέσα Ιουλίου έως και 23 Σεπτεμβρίου.

Η εισαγωγή των υποψηφίων των πολυτεχνικών σχολών της Ιταλίας  ( Αγγλόφωνες και Ιταλόφωνες ) γίνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων ONLINE και από το ακ.έτος 2020/21 το κάθε πανεπιστήμιο ιδιαίτερα για τις Αρχιτεκτονικές σχολές με υποδείξεις του ιταλικού υπουργείου παιδείας έχει τις δικές του εξετάσεις σε συγκεκριμένη με υπουργική απόφαση ύλη.

Αγγλόφωνα τμήματα αρχιτεκτονικών σχολών υπάρχουν στο πολυτεχνείο του Milano και του Torino οι εισαγωγικές εξετάσεις  των οποίων από το ακ.έτος 2021/22  γίνονται  τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι ημερομηνίες των εισαγωγικών εξετάσεων απο το ακ.έτος 2021/22 άλλαξαν σε πολλές αρχιτεκτονικές σχολές συμπεριλαμβανομένων και των αγγλόφωνων. Ενημερωθείτε για την ακριβή ημερομηνία του τεστ για το  πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο που σας ενδιαφέρει έτσι ώστε να προγραμματίσετε έγκαιρα την προετοιμασία σας.

Υπεύθυνο για την εξεταστέα ύλη και την δομή του τεστ είναι το ιταλικό υπουργείο παιδείας.

Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται  σε ένα τεστ πολλαπλών επιλογών 50 πλέον ερωτήσεων και όχι 40 όπως ήταν το 2020 /2021 ή 60 όπως ήταν μέχρι το 2019, το οποίο είναι το ίδιο για τα αγγλόφωνα και τα ιταλόφωνα τμήματα.

  • Η εισαγωγή επιτυγχάνεται με καλή προετοιμασία και σωστή επιλογή πανεπιστημίου όπου υπάρχουν χαμηλές βάσεις εισαγωγής.
  • Παρόμοιες εξετάσεις  έχουν και οι σχολές διακόσμησης, βιομηχανικού σχεδίου κ.α.
  • Οι βάσεις εισαγωγής των Αρχιτεκτονικών σχολών κυμαίνονται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στο Eurostudies λειτουργούν προγράμματα προετοιμασίας τόσο για τα ιταλόφωνα όσο και για τα αγγλόφωνα τμήματα των Αρχιτεκτονικών σχολών της Ιταλίας και το ποσοστό επιτυχίας μας αγγίζει το 100%.

Δομή του τεστ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions