ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 
Τα πτυχία και το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθούν τα Πανεπιστήμια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αναγνωρισμένα όχι μόνο μεταξύ των κρατών μελών αλλά και άλλων χωρών όπως προκύπτει από τις διακρατικές συμφωνίες  που έχουν συνάψει κατά καιρούς τα διάφορα κράτη. Τα Βουλγάρικα Πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και υπάρχουν για κάθε ενδιαφερόμενο οι σχετικές λίστες με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές στην σχολή μας αλλά και στο . ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ
Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι από το ακαδ.έτος 2006 – 2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης με αποτέλεσμα τόσο τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας όσο και οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται με το πέρας των σπουδών από τα Πανεπιστήμια  να τυγχάνουν πλέον αναγνώρισης σύμφωνα  με τους κοινοτικούς όρους που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη.
και τα Αγγλόφωνα Προγράμματα είναι αναγνωρισμένα και οι πτυχιούχοι τους αποκτούν εππαγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατα τόπους Νομαρχίες σύμφωνα με την απόφαση Αρ. 70/ 28-11-08 και για την οποία ακολουθεί σχετικό Link
Οι πανεπιστημιακές σπουδές στη Βουλγαρία γίνονται με καταβολή διδάκτρων η οποία κυμαίνεται από 400 ευρώ έως 8.000 ευρώ ανάλογα με το πανεπιστήμιο και την σχολή επιλογής καθώς και εαν το τμήμα είναι βουλγαρόφωνο ή Αγγλόφωνο.
Οι βιβλιοθήκες και τα Πανεπιστήμια παρέχουν πλήρη υποστήριξη στο φοιτητή έτσι ώστε δεν είναι αναγκαία η αγορά βιβλίων και συγγραμμάτων. Το κόστος διαβίωσης στην Βουλγαρία είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα. 
Έτσι μια ελληνική οικογένεια δεν θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα για να σπουδάσει το παιδί τους στην Βουλγαρία  απ’ ότι θα χρειαστεί για να σπουδάσει σε μια πόλη της Ελλάδας μακριά από το σπίτι του αλλά σε πολλές περιπτώσεις πολύ λιγότερα χρήματα.
Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε ότι το ετήσιο κόστος σπουδών και διαβίωσης στην Βουλγαρία κυμαίνεται μεταξύ  7.000 και 9.000 ευρώ και μπορεί να αγγίξουν τις 15.000 εαν ο υποψήφιος επιλέξει την φοίτησή του σε Αγγλόφωνα τμήματα.
Τα κρατικά Βουλγάρικα πανεπιστήμια έχουν υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και διεθνή αναγνώριση.  To επίπεδο σπουδών σε ένα Βουλγάρικο πανεπιστήμιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άριστο καθώς όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας διαθέτουν σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή (οργάνωση, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, υψηλή τεχνολογία, εργαστήρια πληροφορικής, πανεπιστημιακοί χώροι, κτιριακά κλπ). το οποίο συμβάλλει στην σωστή εκπαίδευση των φοιτητών οι οποίοι με το πέρας των σπουδών τους αποκτούν επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση ,διεθνή εμπειρία και γνωριμίες διεθνούς επιπέδου. Το εκπαιδευτικό σύστημα ενθαρρύνει τη μάθηση και τις πρακτικές εφαρμογές της. Τα προγράμματα σπουδών συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς, δεν είναι ξεπερασμένα όπως πιστεύουν πολλοί και ανανεώνονται κάθε χρόνο.  Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στα μαθήματα οι φοιτητές δεν υπερβαίνουν τους 8 με σκοπό την πιο σωστή και ομαλή διεξαγωγή των προγραμμάτων και βασικά την αμεσότητα επικοινωνίας των καθηγητών με τους μαθητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions