ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι σπουδές ιατρικής στην Ιταλία αποτελούν μια απο τις καλύτερες επιλογές των υποψηφίων φοιτητών για σπουδές ιατρικής στην Ευρώπη.

medical-module

Διαθέσιμα προγράμματα ιατρικής στην ιταλία

Τα Ιταλικά πανεπιστήμια προσφέρουν ιταλόφωνα και αγγλόφωνα προγράμματα Ιατρικής και η εισαγωγή του υποψηφίου επιτυγχάνεται μέσω πανιταλικών εξετάσεων οι οποίες διεξάγονται τον μήνα Σεπτέμβριο.

Στο Eurostudies λειτουργούν προγράμματα προετοιμασίας τόσο για τα ιταλόφωνα όσο και για τα αγγλόφωνα τμήματα των ιταλικών πανεπιστημίων και το ποσοστό επιτυχίας μας, ιδιαίτερα στα αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής, αγγίζει το  74%.

ΙΤΑΛΟΦΩΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις  ιταλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές από το ακ.έτος 2023/2024 αλλάζουν τόσο στην δομή όσο και στον τρόπο εξέτασης για όλους τους υποψήφιους.

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση η εξέταση πλέον θα γίνεται online σε προκαθορισμένα από το ιταλικό υπουργείο παιδείας εξεταστικά κέντρα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ 90 λεπτά)

Το τεστ αποτελείται από 50 ερωτήσεις εκ των οποίων 7 κατανόησης κειμένων και γενικών γνώσεων – 15 βιολογίας – 15 χημείας  και φυσικής – και 13 μαθηματικών και λογικής.

Οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 4 συνολικά φορές, δύο κατά την διάρκεια της προτελευταίας τάξης του σχολείου τους και δύο κατά την διάρκεια της τελευταίας τάξης του σχολείου τους.Έχοντας στην διάθεσή τους 4 πλέον βαθμολογικά σκορ θα μπορούν επιλέγοντας την υψηλότερη από τις 4 βαθμολογίες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής τους από τις ιταλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές

Για τις  σχολές επαγγελμάτων υγείας (Φυσιοθεραπεία, διαιτολογία, νοσηλευτική  κλπ) στην δομή του τεστ ισχύει  ότι και στις Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ιατρικών σχολών με την διαφορά ότι το τεστ είναι μεν σε πανιταλικό επίπεδο, αλλά τα θέματα διαφέρουν ανάλογα με το κάθε πανεπιστήμιο σε βαθμό δυσκολίας και όχι ύλης.

Στο TOLC MED τεστ όπως θα ονομάζεται, η τελική βαθμολογία θα προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ότι  έχουμε :

  • 1 βαθμό για κάθε σωστή απάντηση
  • -0,25 του βαθμού για κάθε λανθασμένη απάντηση και
  • 0 βαθμούς για τις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί
Εισάγεται όποιος/α  έχει τον μεγαλύτερο συνολικό βαθμό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των πανεπιστημίων και με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι, για να διεκδικήσουν μια θέση στις πανεπιστημιακές σχολές, θα πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο 20 βαθμολογικών μονάδων αν και το σκορ αυτό ποτέ δεν δίνει εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Για την εισαγωγή στις αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας ο υποψήφιος πρέπει να περάσει επιτυχώς το International Medical Admissions Test (IMAT).

Οι εισαγωγικές εξετάσεις  ΙΜΑΤ  έως και το 2022 υλοποιόντουσαν από το Cambridge Assessment, το τμήμα εξετάσεων του πανεπιστημίου του Cambridge, σε συνεργασία με το Ιταλικό υπουργείο παιδείας και διεξάγονταν κάθε χρόνο σε καθορισμένα εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι ημερομηνίες εγγραφής και διεξαγωγής των εξετάσεων καθορίζονται από το Ιταλικό υπουργείο παιδείας σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ 1 ΩΡΑ και 40 ΛΕΠΤΑ (100 λεπτά)

Το τεστ αποτελείται από 60 ερωτήσεις εκ των οποίων 10 γενικών γνώσεων – 10 λογικής – 15 βιολογίας – 15 χημείας και 10 μαθηματικά και φυσική.

Η τελική βαθμολογία προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ότι  έχουμε:

  • 1,5 βαθμό για κάθε σωστή απάντηση
  • -0,40 του βαθμού για κάθε λανθασμένη απάντηση και
  • 0 βαθμούς για τις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί

Εισάγεται όποιος/α  έχει τον μεγαλύτερο συνολικό βαθμό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των πανεπιστημίων και με την προϋπόθεση οτι οι υποψήφιοι, για να διεκδικήσουν μια θέση στις πανεπιστημιακές σχολές, θα πρέπει να έχουν ενα ελάχιστο 20 βαθμολογικών μονάδων αν και το σκορ αυτο ποτέ δεν δίνει εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚ.ΕΤΟΣ 2023/2024 ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ – δηλ. ΤΟ ΙΜΑΤ ΤΕΣΤ

Τα προγράμματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ιταλικά πανεπιστήμια υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και από απόσταση, μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας.

EUROSTUDIES ONLINE SCHOOL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΤΑΛΙΚΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΙΤΑΛΟΦΩΝΕΣ  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ  ΙΤΑΛΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions