ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το πανεπιστήμιο του Groningen και για το ακαδ.έτος 2018 ζήτησε σε όλους του υποψήφιους φοιτητές του να παρουσιάσουν για το μάθημα της Βιολογίας, Χημείας, Mαθηματικών και Φυσικής , Course Description, αναλυτική δηλαδή περιγραφή των μαθημάτων, ωρών διδασκαλίας, βιβλιογραφία κλπ.

Αποτέλεσμα του ελέγχου των αναλυτικών προγραμμάτων ήταν να ζητηθεί στους υποψήφιους επιπλέον εξέταση στην Χημεία και στην Φυσική.

Με άμεσες και σωστές ενέργειές μας,  που ξεκίνησαν στις 16 Απριλίου, καταφέραμε για τους υποψηφίους του 2018 να πάρουμε απαλλαγή από την υποχρέωση των επιπλέον εξετάσεων που ζητούσαν σε Χημεία και Φυσική και να αποσπάσουμε την  γραπτή, μέσω e mail, διαβεβαίωση απαλλαγής της Πρυτάνεως  και της προέδρου της Ιατρικής σχολής στις 23 Απριλίου για την οποία τις ευχαριστούμε πολύ.

Η δέσμευση αυτή αφορούσε αρχικά τους επιτυχόντες μαθητές του Eurostudies και στην πορεία, σωστά κατά την άποψή μας,  επεκτάθηκε  σε όλους τους επιτυχόντες  έλληνες/ελληνίδες της ιατρικής σχολής για το ακαδ.έτος 2018/19.

Η απαλλαγή πλέον από τις επιπρόσθετες εξετάσεις ολοκληρώθηκε με την αποστολή e mail επιβεβαίωσης στους υποψήφιους στις 07 Μαΐου.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι γατί μέσα από τις δικές μας διαδικασίες ενστάσεων ωφελήθηκαν όλοι οι επιτυχόντες όπως και ήταν δίκαιο να γίνει.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που έχουν επιτύχει στην ιατρική σχολή του Groningen Kαλή επιτυχία στις σπουδές τους. 

Σωτήρης Σγούρος: Διεύθυνση σπουδών Eurostudies

Βασίλης Μανιός: Υπεύθυνος διαχείρισης αιτήσεων για σπουδές στην Ολλανδία

ΠΡΟΣΟΧΗ : Γραφείο της Αθήνας αναφέρει στο site του πως μπορεί και έχει τον τρόπο να βοηθήσει, όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ή έχουν συμμετάσχει και έχουν αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις της Iατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Groningen, έτσι ώστε να δώσουν και δεύτερη φορά την επόμενη χρονιά. Η είδηση είναι ψευδής και αποτελεί προιόν μυθοπλασίας.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο γραφείο του πανεπιστημίου του Groningen μας διαβεβαίωσαν πως  μπορεί κάποιος να δώσει δεύτερη φορά ΜΟΝΟ έαν έχει αποτύχει στις απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου. Δείτε παρακάτω το σχετικό mail – απάντηση της 8ης Φεβρουαρίου 2019 σε σχετικό ερώτημά μας απο την κα Petra Visser.

[selectionmedicalbachelors@umcg.nl]
Sent: Friday, February 08, 2019 11:10 AM
To: info@eurostudies.gr
Subject: FW: Selection Procedure

This information you can find in the brochure on our website:

Note that you are only allowed to participate in the selection procedure for the medical degree programme in Groningen once. *

* Your attempt will be void only if you fail your school-leaving examination. Then you will be allowed to participate a second time. If you are registered for the medical degree programme in Studielink on 15 January 2019, this will count as participation (even if you later decide to withdraw from the selection procedure).

Kind regards,

Petra Visser

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions