ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ

Αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής στην Ολλανδία προσφέρουν τα πανεπιστήμια του Maastricht και του Groningen.

Η φοίτηση στις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ολλανδίας έχει 6ετή διάρκεια.

Ο συνολικός χρόνος σπουδών χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος – 3 έτη οι φοιτητές αποκτούν με το πέρας των σπουδών τους το Bachelor Ιατρικής, ενώ στο τέλος του δευτέρου μέρους των σπουδών τους αποκτούν το Master στην Ιατρική.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ΜΟΝΟ το Bachelor of Medicine γίνεται στην αγγλική γλώσσα καθώς το Master of Medicine γίνεται στην Oλλανδική γλώσσα.

Τα δίδακτρα

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν ετησίως 2.143 ευρώ.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018 /19 η Ολλανδική κυβέρνηση μείωσε τα δίδακτρα στους πρωτοετής φοιτητές κατά 50% και έτσι οι πρωτοετής φοιτητές καλούνται να πληρώσουν το μισό ποσό των διδάκτρων.

Δείτε την πρόταση μείωσης των διδάκτρων εδώ η οποία εγκρίθηκε.

Οι φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής ένωσης καλούνται να πληρώσουν 32.000 ευρώ ανά έτος.

Τρόπος εισαγωγής

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εισαγωγής σε ένα μόνο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής στην Ολλανδία. Αφού καταθέσουν την αίτησή τους στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους καλούνται, εφόσον κριθούν επαρκή τα δικαιολογητικά τους, να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις στην έδρα του πανεπιστημίου της επιλογής τους.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις – selection day – διεξάγονται κάθε χρόνο μεταξύ 10 – 20 Φεβρουαρίου στην έδρα του πανεπιστήμιου που ο κάθε υποψήφιος έχει επιλέξει.

Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις

Θα θέλαμε να τονίσουμε στους υποψηφίους πως οι εισαγωγικές εξετάσεις των ιατρικών σχολών της Ολλανδίας διαφέρουν από τις μέχρι σήμερα συνηθισμένες μορφές εξέτασης και γι αυτό στο Eurostudies λειτουργούν 4μηνα προγράμματα προετοιμασίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των εισαγωγικών εξετάσεων. Οι συνολικές διδακτικές ώρες των προγραμμάτων μας είναι 130.

 Με την συμμετοχή του στα προγράμματά μας, ο υποψήφιος προετοιμάζεται σωστά έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα, εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει την καθοδήγηση και τον έλεγχο όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα προετοιμασίας μας μπορούν να μας εμπιστευθούν την διαχείριση της αιτήσεώς τους.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αυστηρά μέχρι 15 Ιανουαρίου.

Τα προγράμματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και από απόσταση, μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας

EUROSTUDIES ONLINE SCHOOL

Αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κοινοποιούνται στους υποψηφίους στις 15 Απριλίου και με θετικό αποτέλεσμα ο υποψήφιος ξεκινά την διαδικασία εγγραφής του στο πρώτο έτος σπουδών.

Τα ποσοστά επιτυχίας μας ετησίως κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και οι μαθητές μας αποκτούν υψηλές διακρίσεις ,αποτέλεσμα της σωστής και υπεύθυνης προετοιμασίας  της σχολής μας και της προσωπικής δουλειάς του κάθε υποψηφίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ Αγγλόφωνα τμήματα

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions