ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής στην Ολλανδία προσφέρουν τα πανεπιστήμια του Maastricht και του Groningen.

Η φοίτηση στις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές της Ολλανδίας έχει 6ετή διάρκεια.

Ο συνολικός χρόνος σπουδών χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος – 3 έτη οι φοιτητές αποκτούν με το πέρας των σπουδών τους το Bachelor Ιατρικής, ενώ στο τέλος του δευτέρου μέρους των σπουδών τους αποκτούν το Master στην Ιατρική.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ΜΟΝΟ το Bachelor of Medicine γίνεται στην αγγλική γλώσσα καθώς το Master of Medicine γίνεται στην Oλλανδική γλώσσα.

Τα δίδακτρα

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν ετησίως 2.168 ευρώ.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018 /19 η Ολλανδική κυβέρνηση μείωσε τα δίδακτρα στους πρωτοετής φοιτητές κατά 50% και έτσι οι πρωτοετής φοιτητές καλούνται να πληρώσουν το μισό ποσό των διδάκτρων.

Δείτε την πρόταση μείωσης των διδάκτρων η οποία εγκρίθηκε εδώ .

Οι φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής ένωσης καλούνται να πληρώσουν 32.000 ευρώ ανά έτος.

Τρόπος εισαγωγής

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εισαγωγής σε ένα μόνο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής στην Ολλανδία. Αφού καταθέσουν την αίτησή τους στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους καλούνται, εφόσον κριθούν επαρκή τα δικαιολογητικά τους, να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις στην έδρα του πανεπιστημίου της επιλογής τους.

Μία από τις βασικές εργασίες που καλείται ο υποψήφιος να ανεβάσει στο σύστημα κατά την διαδικασία υποβολής της αίτησης, είναι τα course descriptions της βιολογίας, της χημείας, των μαθηματικών και της φυσικής, η αναλυτική περιγραφή δηλαδή των μαθημάτων αυτών.

Θα πρέπει οι υποψήφιοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η μη σωστή περιγραφή και η μη σωστή γενικά απόδοση των course descriptions έχει σαν αποτέλεσμα την επιπλέον εξέταση του υποψηφίου στο μάθημα ή στα μαθήματα εκείνα που η επιτροπή αξιολόγησης  κρίνει πως υπάρχουν ελλείψεις.

Εννοείτε πως οι μαθητές του Eurostudies  παρουσιάζουν με την σωστή μας καθοδήγηση course descritpions τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής και συμμετοχής στο selection day.

Επίσης οι μαθητές του Ι.Β θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα τους ζητηθεί εκτός από τις εξετάσεις του Selection Day και  επιπλέον εξέταση στο μάθημα της φυσικής καθώς δεν υπάρχει σαν μάθημα στο πρόγραμμά τους. 

Οι εισαγωγικές εξετάσεις – selection day – διεξάγονται κάθε χρόνο μεταξύ 10 – 20 Φεβρουαρίου στην έδρα του πανεπιστήμιου που ο κάθε υποψήφιος έχει επιλέξει.

Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις

Θα θέλαμε να τονίσουμε στους υποψηφίους πως οι εισαγωγικές εξετάσεις των ιατρικών σχολών της Ολλανδίας διαφέρουν από τις μέχρι σήμερα συνηθισμένες μορφές εξέτασης και γι αυτό στο Eurostudies λειτουργούν 4μηνα προγράμματα προετοιμασίας που καλύπτουν όλο το φάσμα των εισαγωγικών εξετάσεων. Οι συνολικές διδακτικές ώρες των προγραμμάτων μας είναι 130.

 Με την συμμετοχή του στα προγράμματά μας, ο υποψήφιος ενημερώνεται και προετοιμάζεται σωστά έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα, εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει την καθοδήγηση και τον έλεγχο όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα προετοιμασίας μας μπορούν να μας εμπιστευθούν την διαχείριση της αιτήσεώς τους.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αυστηρά μέχρι 15 Ιανουαρίου.

Τα προγράμματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και από απόσταση, μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας

Αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κοινοποιούνται στους υποψηφίους στις 15 Απριλίου και με θετικό αποτέλεσμα ο υποψήφιος ξεκινά την διαδικασία εγγραφής του στο πρώτο έτος σπουδών.

Τα ποσοστά επιτυχίας μας ετησίως κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και οι μαθητές μας αποκτούν υψηλές διακρίσεις ,αποτέλεσμα της σωστής και υπεύθυνης προετοιμασίας  της σχολής μας και της προσωπικής δουλειάς του κάθε υποψηφίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions