ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

eurostudies
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ
 
Κάντε την προετοιμασία σας τώρα  για το Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας.
Το Eurostudies σας προετοιμάζει για τις εξετάσεις αγγλικής γλώσσας όλων των αγγλόφωνων πανεπιστημιακών σχολών της Βουλγαρίας καθώς επίσης και για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Βιολογία και τη Χημεία.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΟΦΙΑΣ
 Medicine in Sofia
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)
Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρίας: Медицински университет в София) ιδρύθηκε το 1917 και είναι οργανωμένο σε 4 Σχολές: Ιατρική, φαρμακευτική, οδοντιατρική, δημόσιας υγείας.
 
Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι ένα απο τα παλαιότερα πανεπιστήμια ιατρικών σπουδών στη Βουλγαρία.
Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1950 από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας και έγινε ανεξάρτητη ως Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: ιατρικής και οδοντιατρικής. Το 1951 προστέθηκε η φαρμακευτική σχολή. Της επόμενες δεκαετίες σε πολλές διοικητικές θέσεις εγιναν αλλαγες. Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής (1954-1972) Ιατρική Σχολή (1972-1990) και πάλι Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής. Από τις 21 Μαΐου 1995 σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από την Εθνοσυνέλευση, το Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής έγινε Ιατρικό Πανεπιστήμιο. Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδες στα παγκόσμια ιατρικά πρότυπα μέ υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των φοιτητών.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ   ΣΟΦΙΑ
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο Σόφιας προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και από το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.
 
To test των εισαγωγικών εξετάσεων περιλαμβάνει αγγλικά, βιολογία και χημεία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει για την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο να έχουν επιτύχει και στα τρία αντικείμενα της εξέτασης. Η διάρκεια της εξέτασης έχει οριστεί στις 2 ώρες.
 
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΕΟΝ  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις ιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πριν από την εγγραφή του στο πανεπιστήμιο που έχει επιλέξει, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει αποκτήσει το πιστοποιητικό αντιστοίχισης των βαθμών του απολυτηρίου στη βουλγαρική βαθμολογική κλίμακα.Για την έκδοση του πιστοποιητικού βαθμολογικής αντιστοίχισης χρειάζεται περίπου 1 μήνας.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας

Ιατρική – Οδοντιατρική –  Φαρμακευτική      

Εισαγωγικές εξετάσεις  13/09/23 online test

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ST. KLIMENT OHRIDSKI –  SOFIA
 Medicine in Sofia
ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ
 
 
Απο το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 λειτουργεί στο πανεπιστήμιο   St. Kliment Ohridski στη Σόφια , αγγλόφωνο τμήμα στην Ιατρική  με δίδακτρα 7700 ευρώ.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για την  εισαγωγή στην ιατρική σχολή προβλέπονται  εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία  στην προβλεπόμενη απο το πανεπιστήμιο ύλη. Εισάγονται οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν την υψηλότερη βαθμολογία.
Οι εισαγωγικές εξετάσεις γίνονται στη Σόφια  στην έδρα του πανεπιστημίου.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο St.Kliment Σόφια

Ιατρική

Εισαγωγικές εξετάσεις  αναμένεται – Δια ζώσης εξέταση

 
 
 
 
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 
Το Eurostudies και οι έμπειροι καθηγητές του, σας προετοιμάζουν για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε όλη την προβλεπόμενη από το πανεπιστήμιο ύλη.
 
Έχοντας συνεχή επαφή με το πανεπιστήμιο είμαστε σε θέση να σας προετοιμάσουμε σωστά και υπεύθυνα έτσι ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με άνεση τις εισαγωγικές εξετάσεις.
 
Οι καθηγητές μας, έμπειροι Βιολόγοι και Χημικοί, σας υποδεικνύουν τις τεχνικές επίλυσης των θεμάτων με στόχο την εισαγωγή σας στο πρώτο έτος σπουδών και εξασφαλίζοντας υψηλά σκορ.
 
Αξίζει να τονίσουμε πως είμαστε το μοναδικό κέντρο για σπουδές στη Βουλγαρία που διοργανώνει τμήματα προετοιμασίας για την συγκεκριμένη Ιατρική σχολή διδάσκοντας όλη την προβλεπόμενη ύλη και όχι απλά κάνοντας ένα απλό past paper. Το πρόγραμμα προετοιμασίας μας ολοκληρώνεται  στην έδρα του πανεπιστημίου όπου συμμετέχουν και ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους όλοι μας οι υποψήφιοι.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (PLOVDIV)

Medicine in Plovdiv
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)
 

Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv (Φιλιππούπολη), πιο γνωστό μέχρι πρόσφατα με το όνομα VMI – Plovdiv (που σημαίνει Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο του Πλόβντιβ) (βουλγ. ВМИ- Висш Медицински Институт – Пловдив), ιδρύθηκε το 1945. Περιλαμβάνει τα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, τμήμα Υγειονομικής φροντίδας, ένα Ιατρικό Κολλέγιο (8 διαφορετικών ειδικοτήτων) και ιδιόκτητες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 2.000 κλινών. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα τμήματα για παροχή τριτοβάθμιας ιατρικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Παρέχει θεωρητική, προκλινική και κλινική εκπαίδευση, διαθέτει εργαστήρια, κλινικές και άλλες μονάδες με σύγχρονο εξοπλισμό – για τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων – ενώ δίνει την δυνατότητα της εκπαίδευσης, πρακτικής εξάσκησης και έρευνας, στους φοιτητές Ιατρικής , Οδοντιατρικής και άλλων ειδικοτήτων.  Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός Βουλγάρων και αλλοδαπών, φοιτούν στα τμήματα (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών) του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππουπολης (Plovdiv). Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv εκτός από την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση υλοποιεί και την συνεχή ειδίκευση και εξειδίκευση των επιστημόνων υγείας.

Περισσότεροι απο 7500 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα του πανεπιστημίου. Το διδακτικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης αποτελείται από 34 τακτικούς καθηγητές, 167 αναπληρωτές καθηγητές και 360 επίκουρους καθηγητές. Η Ιατρική σχολή της Φιλιππούπολης είναι μια σίγουρη και καλή επιλογή για μια λαμπρή σταδιοδρομία στης Ιατρικές επιστήμες.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και απο το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία. Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις ιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας.
 

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης

Ιατρική – Οδοντιατρική –  Φαρμακευτική      

Εισαγωγικές εξετάσεις 

  • 16/04/ 2024
  • 21/05/2024
  • 18/06/2024
  • 16/07/2024
  • 17/-7/2024
  • 27/08/2024

 

ΙΑΤΡΙΚΗ  ΣΤΟ  ΠΛΕΒΕΝ (PLEVEN)

Medicine in Pleven
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)
 
Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Πλέβεν (βουλγαρικά: Медицински университет – Плевен, Meditsinski universitet – Πλέβεν) είναι ένα από τα πέντε ιατρικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην πόλη του Πλέβεν και ιδρύθηκε το 1974 με βάση τον πρώην περιφερειακό νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1865. Το πανεπιστήμιο ενοποιεί μια μεγάλη σύγχρονη κλινικη, ένα νοσοκομείο με εξειδικευμένες κλινικές και τμήματα της έρευνας. Έχει δύο σχολές, η Σχολή Ιατρικής που καλύπτουν τα θέματα της ιατρικής και αποκατάστασης και εργοθεραπεία, και η Σχολή Δημόσιας Υγείας που καλύπτουν την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και ένα κολέγιο.
 
H ιατρική σχολή του Πλέβεν είναι φημισμένη για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει στους Φοιτητές. Διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο λαπαροσκοπικης και ρομποτικής χειρουργικής στα Βαλκάνια. Ειναι η αρχαιότερη Ιατρική σχολή της Βουλγαρίας με υψηλού επίπεδου και διεθνούς φήμης επιστημονικο προσωπικο.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 8500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο του Πλέβεν προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.
Κατάθεση δικαιολογητικών έως τέλος Νοεεμβρίου.
Έναρξη ακ.’ετους τον Φεβρουάριο.
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις ιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας.
 
Κάντε την προετοιμασία σας τώρα  για το Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλέβεν

Ιατρική

Εισαγωγικές εξετάσεις  

test online

11/01/2024

ΙΑΤΡΙΚΗ  ΣΤΗ  ΒΑΡΝΑ

Medicine in Varna
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)
 
Η Ιατρική σχολή της Βάρνας αποτελείτε από το τμήμα Ιατρικής, φαρμακευτικής και οδοντιατρικής. Οι δυο πανεπιστημιακές κλινικές, Αγιά Μαρίνα και Αγιά Αννα ειναι σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο και παρέχουν υψηλού επίπεδου πρακτικής εξάσκησης στου υποψηφίους Ιατρούς. Η Ιατρική σχολή της βαρνας διαθέτει και αγγλόφωνο τμήμα σπουδών.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις ιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της βουλγαρίας.
 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο της Βαρνας προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και απο το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Βάρνας

Ιατρική – Οδοντιατρική

Εισαγωγικές εξετάσεις  

test online

13/04/2024

18/05/2024

15/06/2024

20/07/2024

03/09/2024

 

ΙΑΤΡΙΚΗ  ΣΤΗ  ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

Medicine in Stara Zagora
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)
 
Η Ιατρική σχολή της Στάρα Ζαγόρα αποτελείτε από το τμήμα Ιατρικής,Νοσηλευτικής,Μαιευτικής και Ιατρικής αποκατάστασης και εργοθεραπείας. Η Ιατρική σχολή της Στάρα Ζαγόρα διαθέτει και αγγλόφωνο τμήμα σπουδών.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 7500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις ιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας.
 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο της Στάρα Ζαγόρα προβλέπονται  εξετάσεις στην στη Χημεία και την Βιολογία.
 
Η πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας γίνεται με την προσκόμιση πτυχίου γλωσσικής επάρκειας σε επίπεδο τουλάχιστον Β2. (Lower)
 

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Στάρα Ζαγόρα

Ιατρική

Εισαγωγικές εξετάσεις 

test online

08 και 09/06/2024

27 και 28 /07/2024

24 και 25/08/2024

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions