ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ - ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το να σπουδάσει κάποιος οδοντιατρική στην Ιταλία αποτελεί μια άριστη και υψηλού επιπέδου επιλογή για σπουδές οδοντιατρικής στην Ευρώπη.

 

ΙΤΑΛΟΦΩΝΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

Οι εξετάσεις για τις  ιταλόφωνες οδοντιατρικές σχολές από το ακ.έτος 2023/2024 αλλάζουν τόσο στην δομή όσο και στον τρόπο εξέτασης για όλους τους υποψήφιους.

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση η εξέταση πλέον θα γίνεται online σε προκαθορισμένα από το ιταλικό υπουργείο παιδείας εξεταστικά κέντρα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ 90 λεπτά)

Το τεστ αποτελείται από 50 ερωτήσεις εκ των οποίων 7 κατανόησης κειμένων και γενικών γνώσεων – 15 βιολογίας – 15 χημείας  και φυσικής – και 13 μαθηματικών και λογικής.

Οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 4 συνολικά φορές, δύο κατά την διάρκεια της προτελευταίας τάξης του σχολείου τους και δύο κατά την διάρκεια της τελευταίας τάξης του σχολείου τους.Έχοντας στην διάθεσή τους 4 πλέον βαθμολογικά σκορ θα μπορούν επιλέγοντας την υψηλότερη από τις 4 βαθμολογίες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής τους από τις ιταλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές

Για τις  σχολές επαγγελμάτων υγείας (Φυσιοθεραπεία, διαιτολογία, νοσηλευτική  κλπ) στην δομή του τεστ ισχύει  ότι και στις Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ιατρικών σχολών με την διαφορά ότι το τεστ είναι μεν σε πανιταλικό επίπεδο, αλλά τα θέματα διαφέρουν ανάλογα με το κάθε πανεπιστήμιο σε βαθμό δυσκολίας και όχι ύλης.

Στο TOLC MED τεστ όπως θα ονομάζεται, η τελική βαθμολογία θα προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ότι  έχουμε :

  • 1 βαθμό για κάθε σωστή απάντηση
  • -0,25 του βαθμού για κάθε λανθασμένη απάντηση και
  • 0 βαθμούς για τις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί
Εισάγεται όποιος/α  έχει τον μεγαλύτερο συνολικό βαθμό μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των πανεπιστημίων και με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι, για να διεκδικήσουν μια θέση στις πανεπιστημιακές σχολές, θα πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο 20 βαθμολογικών μονάδων αν και το σκορ αυτό ποτέ δεν δίνει εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο.

 

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018  ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΙΕΝΑ  ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ 25 για υποψήφιους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης αγγλόφωνο τμήμα οδοντιατρικής υπάρχει από το ακ.έτος 2022/2023 και στο πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza me 19 συνολικά θέσεις για υποψήφιους από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΙΜΑΤ με ύλη αντίστοιχη των αγγλόφωνων Ιατρικών σχολών και με την ίδια ακριβώς δομή του τέστ.

Οι εξετάσεις για τις αγγλόφωνες οδοντιατρικές σχολές δεν έχουν αλλάξει και διεξάγονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο σε διάφορα εξεταστικά κέντρα μεταξύ των οποίων τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions