ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ
ΤΜΗΜΑ


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Dentistry in Sofia
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)
 
Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρίας: Медицински университет в София)  ιδρύθηκε το 1917 και είναι οργανωμένο σε 4 Σχολές : Ιατρική, φαρμακευτική, οδοντιατρική, δημοσίας υγείας.
Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το παλαιότερο ίδρυμα για την τριτοβάθμια ιατρική εκπαίδευση στη Βουλγαρία.
Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1950 από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας και έγινε ανεξάρτητη ως Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: ιατρικής και οδοντιατρικής. Το 1951 προστέθηκε η φαρμακευτική σχολή. Της επόμενες δεκαετίες σε πολλές διοικητικές θέσεις εγιναν αλλαγες. Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής (1954-1972), Ιατρική Σχολή (1972-1990), και πάλι Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής. Από τις 21 Μαΐου 1995 σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από την Εθνοσυνέλευση, το Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής έγινε Ιατρικό Πανεπιστήμιο.
Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο προσφερη σπουδες στα παγκόσμια ιατρικά πρότυπα μέ υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των φοιτητών.
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ   6 έτη
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο Σόφιας προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και απο το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.
 
 
 
 
 
 
To test των εισαγωγικών εξετάσεων  περιλαμβάνει αγγλικά, βιολογία και χημεία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει για την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο να έχουν επιτύχει και στα τρία αντικείμενα της εξέτασης. Η διάρκεια της εξέτασης έχει οριστεί στις 2 ώρες.
 
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΕΟΝ  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ.
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις Οδοντιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας.
Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν γίνει δεκτός από το πανεπιστήμιο αυτό σημαίνει πως δεν έχει τις κατάλληλες ή επαρκείς γνώσεις ή ότι δεν έχει προετοιμαστεί σωστά για την εισαγωγή του.
 

Το πανεπιστήμιο, στα πλαίσια βελτίωσης των υπηρεσιών του, αλλά ταυτόχρονα και διασφάλισης πλέον τόσο του επιπέδου σπουδών που προσφέρει αλλά και του ίδιου του φοιτητή στο να έχει μια ομαλή φοιτητική πορεία με διαφάνεια και επιτυχία, προτείνει και υλοποιεί αυτόματα την εγγραφή του σε προπαρασκευαστικό έτος με σκοπό την ένταξή του στο πανεπιστήμιο την επόμενη ακαδ. χρονιά.

Κάντε την προετοιμασία σας τώρα  για το Αγγλόφωνο τμήμα Οδοντιατρικής στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας.
 

Εισαγωγικές εξετάσεις :13/09/23 online test

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας

Ιατρική – Οδοντιατρική –  Φαρμακευτική      

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Dentistry in Plovdiv
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)
 
Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv (Φιλιππούπολη), πιο γνωστό μέχρι πρόσφατα με το όνομα VMI – Plovdiv (που σημαίνει Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο του Πλόβντιβ) (βουλγ. ВМИ- Висш Медицински Институт – Пловдив), ιδρύθηκε το 1945. Περιλαμβάνει τα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, τμήμα Υγειονομικής φροντίδας, ένα Ιατρικό Κολλέγιο (8 διαφορετικών ειδικοτήτων) και ιδιόκτητες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 2.000 κλινών. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα τμήματα για παροχή τριτοβάθμιας ιατρικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Παρέχει θεωρητική, προκλινική και κλινική εκπαίδευση, διαθέτει εργαστήρια, κλινικές και άλλες μονάδες με σύγχρονο εξοπλισμό – για τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων, ενώ δίνει την δυνατότητα της εκπαίδευσης, πρακτικής εξάσκησης και έρευνας, στους φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και άλλων ειδικοτήτων. Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός Βουλγάρων και αλλοδαπών, φοιτούν στα τμήματα(προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών) του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππουπολης (Plovdiv). Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv εκτός από την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση υλοποιεί και την συνεχή ειδίκευση και εξειδίκευση των επιστημόνων υγείας.
Περισσότερη απο 7500 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα του πανεπιστημίου. Το διδακτικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης αποτελείται από
34 τακτικούς καθηγητές, 167 αναπληρωτές καθηγητές και 360 επίκουρους καθηγητές.Η Ιατρική σχολή της Φιλιππούπολης είναι μια σίγουρη και καλή επιλογήγια μια λαμπρή σταδιοδρομία στης Ιατρικές επιστήμες.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ.
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 
Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλλιπούπολης προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και απο το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
 
Ο αριθμός των  φοιτητών είναι περιορισμένος σε όλες τις Οδοντιατρικές σχολές σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου παιδείας της Βουλγαρίας.
 
Εισαγωγικές εξετάσεις :
 
test online
 
25/04/2024
16/05/2024
20/06/2024
18/07/2024
19/07/2024
29/08/2024

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης

Ιατρική – Οδοντιατρική –  Φαρμακευτική      

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Dentistry in Varna
(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)
 
Η Ιατρική σχολή της Βαρνας αποτελείτε από το τμήμα Ιατρικής, φαρμακευτικής και οδοντιατρικής. Οι δυο πανεπιστημιακές κλινικές, Αγιά Μαρίνα, και Αγιά Αννα ειναι σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο και παρέχουν υψηλού επίπεδου πρακτικής εξάσκησης στου υποψηφίους Ιατρούς. Η Ιατρική σχολή της Βάρνας διαθέτει και αγγλόφωνο τμήμα σπουδών.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 έτη
  • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ)
Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για την  εισαγωγή στο Ιατρικό πανεπιστήμιο της Βάρνας προβλέπονται  εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα σε ανώτερο επίπεδο και από το 2017 επιπλέον εξετάσεις στη Χημεία και την Βιολογία.
 
Το τεστ περιλαμβάνει 5 συνολικά sections και έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.
 
Section A: Multiple-Choice Questions, Section B: Gap Filling Questions , Section C: Matching Questions, Section D: True/False Questions, Section E: Definitions and Explanations.
 
 
Κάντε την προετοιμασία σας τώρα  για το Αγγλόφωνο τμήμα Οδοντιατρικής στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας.
 
Εισαγωγικές εξετάσεις :
 
test online
 
01/04/2024
11/05/2024
17/06/2024
22/07/2024
05/09/2024
 

Ιατρικό Πανεπιστήμιο Βάρνας

Ιατρική – Οδοντιατρική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions