ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
Αγγλικά, Γαλλικά, Ρουμανικά


eurostudies

Οι σπουδές Οδοντιατρικής στη Ρουμανία έχουν παράδοση ετών, καθώς πολλοί είναι οι έλληνες Οδοντίατροι οι οποίοι αποφοίτησαν απο τις Οδοντιατρικές σχολές της Ρουμανίας απο την δεκαετία του 70′ μέχρι σήμερα. Οι Οδοντιατρικές σχολές της Ρουμανίας είναι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’επέκταση και από την Ελλάδα.

Ο αρμόδιος ελληνικός φορέας αναγνώρισης τίτλων της αλλοδαπής – ΔΟΑΤΑΠ – έχει προχωρήσει , με αποφάσεις του διοικητικού του συμβουλίου , στην αναγνώριση των αγγλόφωνων και γενικά των ξενόγλωσσων τμημάτων των Οδοντιατρικών σχολών της Ρουμανίας. Είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που προσφέρει δυνατότητα φοίτησης στις Οδοντιατρικές σχολές στην Ρουμανική  στην Αγγλική ή στην  Γαλλική γλώσσα. Η διάρκεια των σπουδών Οδοντιατρικής είναι 6 χρόνια.

Τμήματα αγγλόφωνης Οδοντιατρικής θα βρούμε στα παρακάτω Πανεπιστήμια:

  • Πανεπιστήμιο Ιασίου
  • Πανεπιστήμιο Κλούζ
  • Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου
  • Πανεπιστήμιο Τιμισοάρα
  • Πανεπιστήμιο Κωστάντζα
  • Πανεπιστήμιο Κραιόβας
  • Πανεπιστήμιο Τιργκου Μούρες

Λειτουργούν και γαλλόφωνα τμήματα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Από 6000 έως και 8000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος ανάλογα με το πανεπιστήμιο επιλογής.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Σε κάποια πανεπιστήμια η εισαγωγή των υποψηφίων επιτυγχάνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων σε τεστ πολλαπλής επιλογής σε βιολογία, χημεία (Τιμισοάρα ) και σε άλλα με αξιολόγηση του φακέλου δικαιολογητικών του υποψηφίου με βάση την κλίμακα αξιολόγησης των πανεπιστημίων αυτών.

Επίσης σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν κατέχει πρόσφατο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας η συμμετοχή του σε επιπλέον τεστ είναι υποχρεωτική.

Η απαλλαγή των υποψηφίων από το τεστ της αγγλικής γλώσσας ορίζεται από τα πανεπιστήμια με βάση την λίστα αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που γίνονται δεκτά από τα ρουμανικά πανεπιστήμια.

Βασικό έγγραφο, για την τελική και επίσημη εγγραφή των υποψηφίων στα ρουμανικά πανεπιστήμια, είναι το ACCEPTANCE LETTER το οποίο εκδίδεται από το ρουμανικό υπουργείο παιδείας  και χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατή η εγγραφή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 2023

ΣΤΟ EUROSTUDIES ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κόστος των υπηρεσιών μας … read more

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων,τα δικαιολογητικά καθώς και τις ημερομηνίες των εξετάσεων καλέστε για να κλείσετε  ραντεβού το 2108050650

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions