ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φοιτητές που ζουν και σπουδάζουν στην Ολλανδία δαπανούν μεταξύ € 800 και €1.100 το μήνα.

Τα καθημερινά έξοδα σας μπορούν να περιλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, βιβλία, ρούχα, και τη διασκέδαση. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για τη στέγαση και ασφάλιση.

Στέγαση

Ένας μέσο δωμάτιο στην Ολλανδία κοστίζει κάπου μεταξύ € 300 έως € 600 το μήνα. Το κόστος εξαρτάται από την πόλη όπου σπουδάζετε και από το τι περιλαμβάνεται στο μίσθωμα. Η διαμονή και η κατοικίες στο Άμστερνταμ για παράδειγμα, είναι πιο ακριβές από ότι στις μικρότερες πόλεις.

Διατροφή

Τα περισσότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρουν γεύματα σε λογικές τιμές.

Πολλές πόλεις έχουν παμπ (eetcafés), όπου μπορείτε να πάρετε ένα καλό γεύμα σε καλή τιμή. Αλλά ο φθηνότερος τρόπος για την διατροφή σας είναι το προσωπικό μαγείρεμα.

Λοιπά έξοδα

Κάποιο μέρος του εισοδήματός σας θα πάει για την αναψυχή, τα βιβλία, τα ταξίδια και λοιπά έξοδα. Λεωφορείο εισιτήρια κοστίζουν περίπου 1,60 ευρώ για ένα εισιτήριο στην πόλη. Μπορείτε να αγοράσετε μια εκπτωτική κάρτα για εισιτήρια τρένων, η οποία σας δίνει 40% μείωση σε ώρες εκτός αιχμής. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ολλανδικών σιδηροδρόμων για περισσότερες πληροφορίες.

Φοιτητικές εκπτώσεις

Πολλά μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογράφοι προσφέρουν φοιτητικές εκπτώσεις. Ειδικά για τους ξένους φοιτητές, η Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα (ISIC) μπορεί να προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες εκπτώσεις και προσφορές για τα ταξίδια, ψώνια, και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ IMAT Πληροφορίες για

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions