ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ - DIRECT ENTRY

To Eurostudies είναι ένα επίσημο
Foundation School
και θα το βρείτε στην λίστα του Βρετανικού Συμβουλίου.

GCE A-LEVEL
 
Τα GCE A-LEVEL είναι ο παραδοσιακός τρόπος για την εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Βρετανία. Οι υποψήφιοι προετοιμάζονται σε δύο ή τρία μαθήματα ανάλογα με τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου και των σπουδών που έχουν επιλέξει. Η προετοιμασία γίνεται σε κολέγιο (στην Αγγλία), ή σε ανάλογη σχολή προετοιμασίας στην Ελλάδα (στο EUROSTUDIES υπάρχουν ειδικά τμήματα).
Κάθε Ιούνιο οι υποψήφιοι παίρνουν μέρος στις ειδικές εξετάσεις σε πανεθνικό επίπεδο (όπως οι δικές μας πανελλήνιες).
Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων καθορίζουν την επιτυχία ή όχι του κάθε υποψήφιου και σε ποια σχολή.
Πρόκειται λοιπόν για εισαγωγή μέσω πανεθνικών εξετάσεων αρκετά δύσκολων που έχουν το μειονέκτημα του ρίσκου της αποτυχίας αλλά και το πλεονέκτημα ότι μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί ο υποψήφιος να πάρει θέση στα 10 πρώτα Βρετανικά πανεπιστήμια -συμπεριλαμβανομένων του Cambridge και Oxford – και σε δημοφιλείς σπουδές με μεγάλο ανταγωνισμό (Ιατρική, οδοντιατρική κλπ).
 
FOUNDATION  COURSE
 
Το Foundation  Course είναι ένας θεσμός μέσω του οποίου μπορεί ο υποψήφιος να εισαχθεί πιο εύκολα σε ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο. Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε από την ανάγκη να εισάγονται στα Βρετανικά πανεπιστήμια φοιτητές με ηλικία άνω των 21 χρόνων (mature students) που δεν θα ήταν έτσι κι’ αλλιώς σε θέση να περάσουν από τη διαδικασία των GCE A-LEVEL.
Στη συνέχεια πήρε γενικότερη εφαρμογή κυρίως σε υποψηφίους προερχόμενους από το εξωτερικό που δεν είχαν τα απαραίτητα για την εισαγωγή τους ακαδημαϊκά προσόντα.
Το Foundation αποτελείται από ένα έτος προετοιμασίας σε τρία τουλάχιστον μαθήματα της ειδικότητας που θα ακολουθήσει ο υποψήφιος και στην Αγγλική Γλώσσα.
Μπορεί να γίνει σε ιδιωτικά ή κρατικά κολέγια στην Βρετανία ή σε σχολές προετοιμασίας στην Ελλάδα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος προετοιμασίας, ο υποψήφιος εισάγεται χωρίς άλλες διαδικασίες στη σχολή της προτίμησής του που έχει ήδη προσφέρει τη θέση.
Το Foundation Course του Eurostudies είναι επικυρωμένο με επίσημες συμφωνίες απο Βρετανικά πανεπιστήμια Κατά συνέπεια οι μαθητές που το παρακολουθούν (εφ’ όσον ολοκληρώσουν με επιτυχία τον ετήσιο κύκλο σπουδών ή το αντίστοιχο καλοκαιρινό εντατικό) κατοχυρώνουν 100% τη θέση στο 1ο έτος σπουδών και στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους. 
 
ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ  –  DIRECT ENTRY
 
Η περίπτωση αυτή εγγραφής γίνεται, χωρίς να είναι απαραίτητο ο υποψήφιος να παρακολουθήσει το Foundation course αλλά,  με βάση τα  ακαδημαϊκά  προσόντα του υποψηφίου (π.χ. Βαθμό Απολυτηριου, πτυχίο Αγγλικών, κ.α.).
Το Πανεπιστήμιο στο οποίο γίνεται η αίτηση, αποφασίζει ή να προσφέρει την θέση  ή να την απορρίψει.Στην περίπτωση προσφοράς θέσης απο το πανεπιστήμιο και μάλιστα χωρίς επιπλέον όρους μιλάμε για άμεση εισαγωγή – direct entry.
To Eurostudies μέσα απο επίσημες συνεργασίες είναι σε θέση να προσφέρει στου μαθητές του, άμεση εισαγωγή σε πολλά πανεπιστήμια της Βρετανίας σε έναν τεράστιο αριθμό ειδικοτήτων τόσο σε προπτυχιακές όσο και σε μεταπτυχιακές σπουδές.
 
CLEARING

Στo χρονικό διάστημα  Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, στην λεγόμενη περίοδο του Clearing, τα πανεπιστήμια ανακοινώνουν τις κενές θέσεις σε κάθε ειδικότητα. Οι υποψήφιοι που για διάφορους λόγους έχουν μείνει έξω από τα πανεπιστήμια, έχοντας καταθέσει τις αιτήσεις από μόνοι τους ή μέσω κάποιων προγραμμάτων προετοιμασίας που ήταν ενταγμένοι, μπορούν να διεκδικήσουν τις κενές πανεπιστημιακές θέσεις που τους ενδιαφέρουν. Στην περίπτωση αυτή οι επαφές με τα πανεπιστήμια γίνονται άμεσα όπως άμεση είναι και η απόφαση των πανεπιστημίων για προσφορά ή όχι της κενής θέσης η οποία στηρίζεται στα ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων χωρίς  επιπλέον όρους.

 Εξυπακούεται ότι μέσω αυτής της διαδικασίας οι υποψήφιοι δεν βρίσκουν πάντα αυτό που θα ήθελαν σε ειδικότητα και πανεπιστήμιο, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέγεται σαν η τελευταία δυνατή λύση.

Η ΑΙΤΗΣΗ UCAS

Η αίτηση του UCAS παρέχεται από το Eurostudies προς το φοιτητή εντελώς δωρεάν. Η διαδικασία της συμπλήρωσής της γίνεται στην κανονική περίοδο από 15 Σεπτεμβρίου ως 15 Ιανουαρίου.
Η επιλογή των πέντε πανεπιστημίων όπου θα συμπεριληφθούν στην αίτηση, γίνεται με μεγάλη προσοχή και είναι συνδυασμός επιλεγόμενης ειδικότητας, τοποθεσίας διαμονής και ακαδημαϊκών προσόντων του υποψηφίου. 
 
Με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή συμπληρώνει την αίτηση του UCAS και συντάσσει το Personal Statement έτσι ώστε να προβάλλεται θετικά και ολοκληρωμένα η εικόνα του υποψηφίου.
 
Αφού η αίτηση υπογραφεί από τον υποψήφιο παραδίδεται στον υπεύθυνο καθηγητή για τη σύνταξη της συστατικής επιστολής η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για την προσφορά θέσης από τα Πανεπιστήμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions