ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τη φοιτητική ζωή στην Ιταλία και το κόστος διαβίωσης. Δίδακτρα, Διαμονή, Διατροφή, Φοιτητική Εστία και άλλες υπηρεσίες.

Κόστος Διαβίωσης
Το κόστος διαβίωσης στην Ιταλία ποικίλλει και εξαρτάται από τον προορισμό φοίτησης του υποψηφίου και τη σχολή στην οποία θα φοιτήσει. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπό κανονικές συνθήκες το κόστος της φοιτητικής ζωής στην Ιταλία υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 700 ευρώ – 800 ευρώ το μήνα. Το κόστος ζωής μπορεί να μειωθεί σημαντικά εάν ο φοιτητής κάνει χρήση του φοιτητικού εστιατορίου (mensa Universitaria) όπου και δικαιούται να πηγαίνει.

Φοιτητική Εστία – Διαμονή – Διατροφή
Το να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θέση διαμονής στην φοιτητική εστία είναι, στα περισσότερα πανεπιστήμια, πολύ δύσκολο καθώς οι εστίες δίνονται μετά από αίτηση του φοιτητή με βάση  βαθμολογικά, εισοδηματικά αλλά και  κοινωνικά κριτήρια. Στις περιπτώσεις εκείνες που μπορούμε να εξασφαλίσουμε θέση σε εστία η σχολή μας κάνει για λογαριασμό του μαθητή τις ανάλογες αιτήσεις. Συνήθως οι φοιτητές διαμένουν σε διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή πανσιόν στην εύρεση των οποίων υπάρχει η καθοδήγηση και η ανάλογη διαδικασία από την πλευρά της σχολής μας.

Όλοι οι φοιτητές με την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο αποκτούν πρόσβαση στα φοιτητικά εστιατόρια (mense universitarie) και μπορούν να εξασφαλίσουν την διατροφή τους με πάρα πολύ χαμηλό κόστος συμμετοχής.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια της Ιταλίας διαμορφώνονται με βάση το ετήσιο εισόδημα του υποψηφίου και την αντίστοιχη κλίμακα διδάκτρων των πανεπιστημίων. Η πλειοψηφία των φοιτητών καλείται να καταβάλει ένα ποσό μεταξύ 600 με 1100 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Στα υπάρχοντα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι τιμές των διδάκτρων ανά έτος διαμορφώνονται και σε αυτά με βάση το εισόδημα του φοιτητή αλλά σε σχέση με τα κρατικά είναι πάρα πολύ ακριβά καθώς οι φοιτητές καλούνται να καταβάλουν από 4500 έως 20000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος ανάλογα το πανεπιστήμιο.

Άλλες Υπηρεσίες
Σε όλα τα Πανεπιστήμια υπάρχει για την διευκόλυνση των  φοιτητών ένα ειδικό γραφείο – γραμματεία (Segreteria studenti) στο οποίο μπορούν οι φοιτητές να απευθύνονται με σκοπό την άντληση πληροφοριών τόσο για το πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσουν όσο και για άλλα ζητήματα σχετικά με την παραμονή τους στην Ιταλία.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ IMAT Πληροφορίες για

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions