ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τη φοιτητική ζωή στη Μ. Βρετανία και το κόστος διαβίωσης. Δίδακτρα, Διαμονή, Διατροφή, Φοιτητική Εστία, Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Βιβλιοθήκες, Υπολογιστές, Φοιτητική Ένωση, Φοιτητική Ταυτότητα και άλλες υπηρεσίες.

Κόστος σπουδών στη Μ. Βρετανία

Οι πανεπιστημιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία γίνονται με ελάχιστη ή μηδενική καταβολή διδάκτρων για τους έλληνες φοιτητές.  Έτσι μια ελληνική οικογένεια δεν θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα για να σπουδάσει το παιδί τους στην Αγγλία απ’ ότι θα χρειαστεί για να σπουδάσει σε μια πόλη της Ελλάδας μακριά από το σπίτι του. Αυτή η κατηγορηματική διαπίστωση είναι εύκολο να τεκμηριωθεί αν λάβει κανείς υπ’ όψη του ότι:
  • Το κόστος διαβίωσης στην Αγγλία δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό
  • Η διάρκεια σπουδών είναι μόνο 3 χρόνια.
  • Υπάρχουν προσφορές εισιτηρίων σε πολύ χαμηλές τιμές.
  • Υπάρχει πάντα η δυνατότητα μερικής απασχόλησης.
  • Οι βιβλιοθήκες παρέχουν πλήρη υποστήριξη στο φοιτητή έτσι ώστε δεν είναι αναγκαία η αγορά βιβλίων και συγγραμμάτων.
Δίδακτρα
Από το έτος 2006 τα δίδακτρα των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αγγλίας αυξάνονται αλλά θα πληρώνονται από την αγγλική κυβέρνηση και θα χρεώνονται με την μορφή δανείου στον φοιτητή ο οποίος και θα αρχίσει να το αποπληρώνει αφού αποφοιτήσει και μόνο εφόσον το εισόδημά του ξεπεράσει  24000 Euro ανά έτος.  Αυτό ισχύει για όλους τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες της EE και μόνο για τα Αγγλικά Πανεπιστήμια.  Στα Πανεπιστήμια της Ουαλλίας και της Σκωτίας το σύστημα διδάκτρων παραμένει ως έχει. 
 
Φοιτητική Εστία
 
Το Eurostudies Foundation μαζί με τη πανεπιστημιακή θέση κατοχυρώνει και δωμάτιο στη φοιτητική εστία μόλις ο υποψήφιος γίνει δεκτός από το Πανεπιστήμιο. Η διαμονή στη φοιτητική εστία απαλλάσσει τον πρωτοετή φοιτητή από το επιπλέον άγχος της ανεύρεσης κατοικίας και του προσφέρει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και μελέτης.
Η φοιτητική κοινότητα αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη της οικογενειακής ζωής που είναι συνηθισμένα τα Ελληνόπουλα.
 
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Τα ιατρικά κέντρα των πανεπιστημίων είναι πλήρως εξοπλισμένα, παρέχουν υπηρεσίες στους φοιτητές και έχουν ως σκοπό τους τη διατήρηση της υγείας και ευημερίας της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την εγγραφή του ο φοιτητής διαλέγει τον προσωπικό του γιατρό στο κέντρο. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δωρεάν παροχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μ. Βρετανίας.   
Βιβλιοθήκες – Υπολογιστές
 
Οι βιβλιοθήκες συνήθως στεγάζονται σε ξεχωριστό κτίριο στον πανεπιστημιακό χώρο. Κάθε όροφος ασχολείται με συγκεκριμένη επιστήμη ή συναφείς προς αυτήν επιστήμες. Παρέχουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων, άρθρα και περιοδικά για τις ανάγκες των φοιτητών.
Η υπηρεσία πληροφοριών του κάθε ορόφου παρέχει πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή χρήση της βιβλιοθήκης ενώ το σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών παρέχει πρόσβαση σε όλους τους καταλόγους. Όλοι οι φοιτητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί, έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές του συστήματος για τις εργασίες τους. Κάθε φοιτητής έχει το δικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.  
 
Φοιτητική Ένωση – Φοιτητική Ταυτότητα
Η Φοιτητική Ένωση προωθεί την κοινωνική, πολιτιστική και συλλογική ζωή των φοιτητών. Είναι υπεύθυνη για τις ομάδες και λέσχες που οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες για τη ψυχαγωγία των φοιτητών. Σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχει Ελληνική λέσχη και οι Ελληνικές βραδιές που διοργανώνονται είναι ξακουστές για τη μαζικότητα τους. Κάθε φοιτητής έχει φοιτητική ταυτότητα και μ’ αυτή δικαιούται φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και έκπτωση σε όλα τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, κέντρα διασκεδάσεως και κινηματογράφους.  
 
’Αλλες παροχές

Τα περισσότερα Πανεπιστήμια διαθέτουν εστιατόριο, σνακ-μπαρ, τράπεζες, πλυντήρια ρούχων, θέατρο, κινηματογράφο, βιβλιοπωλείο, μίνι-μάρκετ, γυμναστήριο και γήπεδο τένις / ποδοσφαίρου. Έτσι ο φοιτητής δεν χρειάζεται να απομακρυνθεί από τον πανεπιστημιακό χώρο για τις αγορές του ή για να ξεκουράσει το μυαλό του από το διάβασμα ψυχαγωγούμενος ή ασχολούμενος με τον αθλητισμό. Τα κέντρα επαγγελματικού προσανατολισμού δίνουν πληροφορίες σχετικά με την προσφορά εργασίας και κενών θέσεων στη Βρετανία και στο εξωτερικό για τους πτυχιούχους.

To Eurostudies είναι ένα  επίσημο Foundation School και θα το βρείτε στην λίστα του Βρετανικού Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ To

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πληροφορίες

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ FOUNDATION YEAR Το

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙA ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Τα

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ GCE A

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ – DIRECT

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions