ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
Αγγλικά, Γαλλικά, Ρουμανικά


eurostudies

Οι σπουδές φαρμακευτικής στη Ρουμανία έχουν παράδοση ετών, καθώς πολλοί είναι οι έλληνες Φαρμακοποιοί οι οποίοι αποφοίτησαν απο τις φαρμακευτικές σχολές της Ρουμανίας απο την δεκαετία του 70′ μέχρι σήμερα.

Οι φαρμακευτικές σχολές της Ρουμανίας είναι αναγνωρισμένες απο την Ευρωπϊκή Ένωση και κατ’επέκταση και απο την Ελλάδα. Ο αρμόδιος ελληνικός φορέας αναγνώρισης τίτλων της αλλοδαπής – ΔΟΑΤΑΠ – έχει προχωρήσει , με αποφάσεις του διοικητικού του συμβουλίου , στην αναγνώριση των αγγλόφωνων και γενικά των ξενόγλωσσων τμημάτων των φαρμακευτικών σχολών της Ρουμανίας.

Είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που προσφέρει δυνατότητα φοίτησης στις φαρμακευτικές σχολές στην Ρουμανική  στην Αγγλική ή στην  Γαλλική γλώσσα. Η διάρκεια των σπουδών φαρμακευτικής είναι 5 χρόνια.

Τμήματα αγγλόφωνης Φαρμακευτικής θα βρούμε στα παρακάτω Πανεπιστήμια:

  • Πανεπιστήμιο Ιασίου
  • Πανεπιστήμιο Κλούζ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

7500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Σε κάποια πανεπιστήμια η εισαγωγή των υποψηφίων επιτυγχάνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων σε τεστ πολλαπλής επιλογής σε βιολογία, χημεία και σε κάποια και φυσική και σε άλλα με αξιολόγηση του φακέλου δικαιολογητικών του υποψηφίου με βάση την κλίμακα αξιολόγησης των πανεπιστημίων αυτών.

Επίσης σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν κατέχει πρόσφατο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας η συμμετοχή του σε επιπλέον τεστ είναι υποχρεωτική.

Η απαλλαγή των υποψηφίων απο το τεστ της αγγλικής γλώσσας ορίζεται απο τα πανεπιστήμια με βάση την λίστα αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που γίνονται δεκτά απο τα ρουμανικά πανεπιστήμια.

Βασικό έγγραφο, για την τελική και επίσημη εγγραφή των υποψηφίων στα ρουμανικά πανεπιστήμια, είναι το ACCEPTANCE LETTER το οποίο εκδίδεται απο το ρουμανικό υπουργείο παιδείας  και χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατή η εγγραφή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 2023

ΣΤΟ EUROSTUDIES ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κόστος των υπηρεσιών μας … read more

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων,τα δικαιολογητικά καθώς και τις ημερομηνίες των εξετάσεων καλέστε για να κλείσετε  ραντεβού το 2108050650

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions