ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣΑΡΥΚ-ΜΠΡΝΟ

Το Πανεπιστήμιο Masaryk βρίσκεται στο Μπρνο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας.

Οι σπουδές Φυσιοθεραπείας διαρκούν τρία χρόνια και οι απόφοιτοι αποκτούν το πτυχίο Φυσικοθεραπείας, το οποίο είναι πλήρες αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διδασκαλία διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιατρικής και έτσι η εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου.

Το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας (BAPhysiotherapy) απαρτίζεται τόσο από θεωρητικά μαθήματα όσο και από πρακτική εξάσκηση. Οι φοιτητές με τον τρόπο αυτό λαμβάνουν τόσο τις θεωρητικές επιστημονικές γνώσεις όσο και τις πρακτικές φυσικοθεραπευτικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να εργαστούν αυτόνομα σε κλινικό επαγγελματικό επίπεδο.

Επιπλέον, το πρόγραμμα διευκολύνει την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας και ενσωματώνει τις σημαντικές αξίες του επαγγελματισμού. Εκτός από τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις στα βασικά θέματα των μυοσκελετικών, καρδιο-αναπνευστικών και νευρομυϊκών κλινικών επιστημών, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις στην ανατομία, φυσιολογία, παθοφυσιολογία, βιοχημεία και βιοφυσικής που αποτελούν τη βάση για την κατανόηση του περιεχομένου της ιατρικής αποκατάστασης και της κινησιολογίας.

Παράλληλα, οι φοιτητές αποκτούν βασικές γνώσεις της ψυχολογίας, ψυχιατρικής, επιδημιολογίας, ηθικής όπως επίσης και της τσέχικης γλώσσας. Το εξειδικευμένο προφίλ του προγράμματος σπουδών αποτελείται από ερευνητικές μεθόδους ιατρικής αποκατάστασης, θεραπείας αποκατάστασης, νευρολογίας, φυσικής θεραπείας, εργοθεραπείας αλλά και μεθόδους των κλινικών κλάδων ιατρικής, όπως η εσωτερική παθολογία, η χειρουργική επέμβαση, τραυματολογία, ορθοπεδική, παιδιατρική, γυναικολογία, νευρολογία και νευροφυσιολογία.

Οι απόφοιτοι είναι ειδικοί στον τομέα της φυσικής αγωγής και είναι σε θέση να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι νοσοκομειακοί γιατροί, που εργάζονται μαζί με όλα τα μέλη του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στο συντονισμό και την εκτέλεση των διαγνωστικών, θεραπευτικών και προληπτικών διαδικασιών και μεθόδων κατά τη διαδικασία αποκατάστασης και φροντίδας. Είναι σε θέση να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφόρων θεραπειών και έχουν τα προσόντα για να εργαστούν σε τμήματα του Νοσοκομείου και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης..

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με  εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες αποτελούνται από τεστ πολλαπλής επιλογής ( multiplechoicetest ), το οποίο περιλαμβάενει ερωτήσεις Βιολογίας και Χημείας,. Για να επιτύχουν θα πρέπει να λάβουν βαθμό 50% και άνω.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 7.200 ευρώ περίπου

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει κατόπιν ραντεβού να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις μας ,να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις και να παραλάβουν το υλικό προετοιμασίας και την λίστα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.Η διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων, συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις, οι εισαγωγικές εξετάσεις και η διαδικασία εγγραφής  γίνονται με φροντίδα του εκπαιδευτικού μας  κέντρου. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Υπεύθυνος ενημέρωσης Κος Σγούρος Σωτήρης.

Π. Κυριακού 13-15 & Βασιλίσσης Σοφίας - 15124 Μαρούσι

+30 2108050650

+30 6937149819

info@eurostudies.gr

Call Now
Directions